Gündem
11 Ağu 2010 12:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

OTOMOTİV YAZARI UYARDI, AUDİ QURESMA'YA Q7 ARMAĞAN ETTİ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Habertürk.com otomotiv yazarı Ahmet Çelik, geçen ay köşesinde Audi Türkiye Q7 için birşeyler yapmalı diye bir yazı kaleme aldı. Audi dün ünlü yıldıza Q7 aracını hediye etti.

Haberturk.com’da otomotiv yazıları yazan  Ahmet Çelik, geçen ay haberturk.com’daki köşesinde ilginç bir konuya deyinmiş ve Audi Türkiye Q7 için birşeyler yapmalı başlıklı bir yazı yazmıştı. Çelik yazısında Beşiktaş’ın ünlü yıldızı Quaresma’nın kısaca  Q7 olarak çağrılmasının Audi için büyük bir PR fırsatı olduğuna değinmişti. Gerçekten de öyle oldu ve dün Audi Türkiye, ünlü yıldıza Q7 model aracını hediye etti. Q7’nin Türkiye’deki satış fiyatı 200 bin TL’den başlıyor. İşte Ahmet Çelik’in haberturk.com’da yeralan konuyla ilgili yazısı. 

Audi Türkiye Q7 için birşeyler yapmalı.
Gazetelerin spor sayfalarını açıyorum; “Q7 haberleri” ile karşılaşıyorum. Mesleki deformasyon bu olmalı. Aklım önce hep Audi Q7’ye gidiyor. Daha sonra anlıyorum ki, Beşiktaş’ın yeni süper transferi Ricardo Quaresma , hep 7 numaralı formayı giydiği için ona kısaca Q7 deniyormuş. Takma adı yani… Benim gibi eminim otomobille içli dışı olan taraftarların aklına Q7 denilince önce Audi ve Türkiye’de önemli satış başarısı yakalayın SUV modeli geliyordur. Şimdi buradan yola çıkarak Audi Türkiye’nin bence yaratıcı bir ekiple hatta Çarşı Grubu’nun önemli temsilcileri de olabilir bir araya gelerek futbolcu Q7 ve SUV Q7 arasında çarpıcı bir reklam çalışması yapması lazım. Bence Audi Türkiye bu fırsatı kaçırmamalı. Ancak bence Türkiye’de algısını her geçen yıl biraz daha oturtmayı amaçlayan ve bunda da başarılı olan Audi Türkiye Pazarlama ekibinin bu konuyu düşünmesi gerekiyor. Üstelik sıradan bir etkinlik yapıp , örneğin Quaresma’ya bir Q7 bir araç verip, geçiştirmektense daha yaratıcı bir birliktelik sağlanabilir. Beşiktaş’ta oynayan Ferrari için böyle bir şey söz konusu olamazdı. Çünkü Ferrari’nin bu tür bir reklama ihtiyacı yoktu. Audi’nin de distribütörü olan Doğuş Grubu bildiğim kadarıyla zaten dört büyüklere araç sponsorluğu yapıyor. Bu durum da Quaresma ile yapılacak faaliyetleri kolaylaştırır diye düşünüyorum. Benden Audi Türkiye Pazarlama ekibini uyarması…