Gündem
28 Mayıs 2014 17:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Otomotiv Gazetecileri Derneği kuruldu! İşte görev dağılımı! (Medyaradar/Özel)

Türkiye'de gazete, dergi, televizyon, internet ve dijital yayıncıların tamamını kapsayan ve otomotiv alanında faaliyet gösteren; otomobil gazetecilerini biraraya getirmeyi amaçlayan, Otomotiv Gazetecileri Derneği kuruldu.

Hakkı Tolunay, Ufuk Sandık , Okan Altan, Hırant Kasapoğlu, Gültekin Kara, Murat Öztürk ve Ahmet Çelik'ten oluşan 7 Kurucu Üye'nin öncülüğünü yaptığı dernek çalışmalarına başladı.  İlk toplantıda, OGD Dernek Başkanlığına Hakkı Tolunay, Başkan Yardımcılığına Ufuk Sandık, Genel Sekreterliğe Okan Altan, Saymanlığa da Ahmet Çelik getirildi.
Otomotiv Gazetecileri Derneği'nin asıl amacı ise, tüketiciye otomotiv ve otomobil ihtisasları hakkında bilgi vermek.  OGD üyeleri, düzenli olarak, Türkiye’de otomobil müşterilerinin daha iyi bilgilendirilmesi, otomotiv gazeteciliği etiğinin korunması, mesleki disiplin ve informatik çalışmalar derneğin çalışmaları arasında yer alıyor.  Türkiye’de otomotiv ve otomobil branşının sağlıklı gelişimi yönünde, tarihten geleceğe, yeni ürünler ve teknolojileri inceleyip güncel pazar trendlerini değerlendiren OGD, sektör ve müşteriler arasında bir köprü oluşturma amacıyla çalışmalarına başladı.
Ayrıca, Türkiye’de ilk kez, kullanıcılara tavsiye niteliğindeki Yılın Otomobili seçmeleri ve sektörü onurlandıracak Yılın Ödülleri için aktiviteler düzenleyecek olan OGD, uluslararası işbirlikleriyle de Türkiye’deki otomotiv gazetecilerinin uluslararası kimliklerini güçlendirmeyi hedefliyor. OGD’nin bu www.otomotivgazetecileri.org isimli portalı, üyelik başvurularında ve organizasyonlar hakkında bilgilendirme için hazırlandı.

MEDYARADAR/ÖZEL