Gündem
25 Şub 2015 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Otomotiv devinden Galatasaray sürprizi

Dünyanın en büyük otomotiv firmalarından Skoda'nın CEO'su Winfried Vahland, Galatasaray Kulübü ile sponsorluk görüşmesi yapmak için İstanbul'a geldi.

Sponsor arayışını sürdüren Galatasaray Yönetim Kurulu, dünyanın en büyük otomotiv firmaları arasında yer alan Skoda ile görüşmelere başladı.

Hürriyet'in haberine göre; Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Winfried Vahland, bugün İstanbul'a gelerek Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ı şirketi Altur'da ziyaret etti. Vahland-Albayrak buluşmasında, Skoda'nın Türkiye mümessili Ahmet Yüce ve yönetici Ali Yüce de hazır bulundu.

Görüşme hakkında bilgi veren Abdurrahim Albayrak, Galatasaray'a güçlü bir sponsor kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, "Skoda CEO'su Winfried Vahland, Çek Cumhuriyeti'nden ziyarete geldi. Amacım Galatasaray'a sponsorluk anlaşması yapmak. Kendileri ile 5 yıllık forma sponsorluğu için görüştük. Sezon bittikten sonra sponsor bulmanın zor olduğunu biliyoruz. Sezon bitmeden, lider ve iyi futbol oynadığımız bir dönemde sponsor bulmanın daha kolay olacağı fikrindeyiz. Dün de başka gruplarla görüştük" diye konuştu.

Galatasaray Başkan Yardımcısı, bir gazetecinin, "Bulacağınız sponsor, mayıs ayında gelecek yeni yönetime hediye mi olacak?" sözleri üzerine de, "Mayıs ayında göreve gelecek olanlar da yine Galatasaraylılar olacak. Bize yakışan budur. Galatasaray'a her zaman hizmet edeceğiz" dedi.

Abdurrahim Albayrak, Galatasaray Yönetim Kurulu'nun dün yapılan toplantısını erken terk ettiğini, dolayısıyla başkan Duygun Yarsuvat ile 2. başkan Hamdi Yasaman arasındaki tartışmadan haberinin olmadığını da ifade etti. Albayrak, "Toplantıdan haberim yok, çünkü ilk terk edenlerden biriyim" dedi.

Yarsuvat-Yasaman krizi hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Albayrak, "Biz Galatasaray'da şampiyonluğun keyfini çıkaramadık. Şampiyon olduk, kapının önüne konduk. Yönetimdeki sorunda düzelir en iyisi adına çalışıyoruz.Hepsini aşacak gücümüz var" ifadesini kullandı.