Otomobil sektöründe bir kriz daha! Fiyatları uçuracak…

Otomobil sektöründe çip krizinin ardından yeni bir kriz daha yaşanıyor. Araç üretiminde kullanılan ve alternatifi olmayan magnezyumun üretimindeki sıkıntılar nedeniyle araç fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor.

Otomobil sektöründe bir kriz daha!  Fiyatları uçuracak… - Sayfa 1

Koronavirüs salgını nedeniyle üretimdeki düşüşler, zincirleme olarak otomobil piyasasını etkilemişti. Çip tedarikindeki sorunları, sıfır araç üretim zorlukları ve ikinci el piyasasının yüksekliği takip etti.

113
Otomobil sektöründe bir kriz daha!  Fiyatları uçuracak… - Sayfa 2

Otomobil piyasası şimdi de yeni bir krizle karşı karşıya. Üretimi düşen ve alternatifi olmayan magnezyum krizinin, araç fiyatlarını yükseltmesi bekleniyor.

213
Otomobil sektöründe bir kriz daha!  Fiyatları uçuracak… - Sayfa 3

UZUN SÜREN ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANIYOR

Dünya çapında magnezyum sektörünün en büyük tedarikçisi Çin. Ancak Çin, ülkedeki enerji sıkıntısını gerekçe göstererek magnezyum üretimini azaltınca zaten var olan küresel darboğaz Eylül ve Ekim aylarında daha tedirgin edici bir hal aldı.

313
Otomobil sektöründe bir kriz daha!  Fiyatları uçuracak… - Sayfa 4

Çin'de uzun süren elektrik kesintileri yaşanıyor. Pekin yönetimi bir yandan sektördeki gücünü elinde tutmak ve dünya çapındaki alıcılarını da kaybetmemek isterken diğer yandan enerji kaynağı olarak kullandığı kömürü de azaltmaya kalkışınca magnezyum tedarikinde sorunlar arttı.

413