Ekonomi
08 Ağu 2022 15:02 Son Güncelleme: 08 Ağu 2022 15:05

Otel yatırımlarına teşvik yağdı! Bakan Ersoy'un oteli de listede

Resmi Gazete'de Haziran 2022 yatırım teşvik listesi yayımlandı.

2022 yılının Ocak-Haziran dönemini kapsayan altı ayda 76 komple yeni ve 55 yenileme projesi için teşvik belgesi alınırken yalnız Haziran ayında teşvik belgesine bağlanan komple yeni otel proje sayısı 22, yenileme projesi de 18 oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre Haziran ayında teşvik belgesine bağlanan proje sayısı yılın beş aylık toplamı üzerinde olurken beş ayda teşvik belgesi alan komple yeni ve yenileme proje sayısı 36 iken Haziran ayında alınan belge sayısı 40 oldu. Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Antalya Belek’teki oteli Voyage Belek’te yapılacak yenileme yatırımları projesi için de teşvik belgesi alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğinde yer alan bilgiye göre Bakan Ersoy’un sahibi olduğu ETS Turizm bünyesindeki otellerden Antalya Belek bölgesindeki Voyage otelinde yapılacak 2 milyar TL'lik yenileme yatırımı projesi de teşvik belgesine bağlandı. Haziran ayında teşvik belgesine bağlanan projeler arasında Sun Tren’in yıllık 365 bin yolcu taşıma kapasiteli olacağı belirtilen 779 milyon 982 bin TL'lik teşvik belgesi de var. Sun Tren, 2020 yılında Kapadokya bölgesinde faaliyet gösterecek lüks yolcu treni işletmeciliği ve yolcu taşımacılığı için lisans almıştı.

Haziran ayında teşvik belgesine bağlanan komple yeni otel ve yenileme yatırım projeleri şu şekilde;

Voyage / Belek 
BHM / Didim 
AK-KA Inş / Kemer
You Otelcilik / Serik
Set Otelcilik / Beşiktaş
Tatar Otelcilik / Ümraniye 
VNDK inşaat / Ankara 
Baymar Turizm/ Muğla 
BMMAS / Ürgüp
BHM / Antalya                
Kalemsesi Tur / Çankaya 
Novum Turizm / Manavgat 
Bartu Turizm / Fethiye 
Bartu Turizm / Kemer                  
Gürler Yatırım / Alanya 
Gürler Yatırım / Alanya
Ev Konsept / Sapanca 
Viltur Villa / İzmir              
Kasancebi İnş. / Kemer
İndigo / Nevşehir 
Divan / Bodrum