Gündem
28 Ağu 2017 18:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:05

Otel odasında yaşananlar ortaya çıktı! Vatan Şaşmaz'ı yerde de vurmuş!

Vatan Şaşmaz cinayetiyle ilgili görüntüleri yayınlanınca otel odasında dakika dakika yaşananlar da gün yüzüne çıktı.

Ünlü sunucu 43 yaşındaki Vatan Şaşmaz İstanbul'da 5 yıldızlı otelde eski sevgilisi 54 yaşındaki Filiz Aker tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Aker, bulundurma ruhsatlı olan aynı tabancayla intihar etti. Cinayet ile ilgili görüntülerin yayınlanmasıyla dakika dakika otel odasında yaşananlar da gün yüzüne çıktı.

"BEKLEYİN, YARIM SAAT SONRA GELECEĞİM" DEYİP ODAYA ÇIKTI

27 Ağustos 2017 günü yeğeni ve eşini davet eden Filiz Aker, onlarla saat 12.30'da otelin cafeteryasında buluştu. Bir süre sonra Filiz Aker, alkol almaya başladı. Saat 17.00 sıralarında misafirinin geleceğini söyleyen Filiz Aker, yeğeni ve kocasının yanından ayrıldı. Aker'in giderken "Beni burada bekleyin yarım saat sonra geleceğim" dediği polis kayıtlarına geçti.

ODAYA ART ARDA GİRİYORLAR

Otelin girişi ve cinayetin işlendiği kattaki kameralara yansıyan görüntülerde kırmızı gömlekli ve güneş gözlüklü Vatan Şaşmaz'ın güvenlik kontrolünden geçerek otele girişi görülüyor. Kattaki kamera kaydında da Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker'in art arda odaya girişi görülüyor.

ŞAŞMAZ MESAJ ATIYOR

Daha sonraki görüntüler Vatan'ı öldüren Aker'in aynı silahla intihar etmesinden sonrasına ait. Görüntülerde kısa süre önce Aker'le aynı masada yemek yiyen yeğeninin ihbarı üzerine otel görevlilerinin odanın bulunduğu kata geldikleri, onların arasında yeğen Dora Ercan'ın da olduğu görülüyor. Vatan Şaşmaz'ın kapıya gelince mesaj attığı ve kapıyı Filiz Aker'in açtığı değerlendiriliyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

Saat 17.49'da Filiz Aker'in odaya girdiği, 17.52'de Vatan Şaşmaz'ın geldiği belirlendi. İlk bulgular Şaşmaz'ın içeri girdikten bir süre sonra korkunç olayın yaşandığı yönünde.
Görevliler saat 19.20'de kapıya geldi. Kapı içeriden sürgülü olduğu için açılması zaman aldı. 19.45 gibi odaya girildi ve saat 19.47 sularında olay polise bildirildi.

İLK KURŞUN KAPIDA

Polis raporuna göre Aker, Smith Wesson marka tabancayla Vatan Şaşmaz'a 4 atış yaptı. Vatan Şaşmaz'ın düşme şeklinden yola çıkılarak konuştuktan sonra kapıya yöneldiğinde ilk kurşunu yiyip yere düştüğü değerlendiriliyor.

DÜŞÜNCE YAKIN MESAFEDEN 3 KURŞUNLA VURMUŞ

Diğer 3 atışın yakın mesafeden yapıldığı tespit edildi. Şaşmaz'ın cansız bedeni yerde bulundu. Aker ise yatağa oturup tek kurşunla yaşamına son vermiş.