Gündem
15 Nis 2011 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

ÖSYM'DEN SONRA TRT DE 'SEHVEN' HATA YAPMIŞ?

ÖSYM'nin 'sehven' (yanlışlıkla) şifre koymasından sonra bir "sehven" mazereti de TRT'den geldi!

TBMM Adalet Komisyonu'nda CHP'li üyelerin istifasını TRT'nin internet sitesinde 'taraflı' olarak verildiği iddiasına yanıt veren Devlet Bakanı Bülent Arınç "Sehven eksik yazılmış, daha sonra düzeltildi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in soru önergesini TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in bilgi notuyla yanıtladı.

DİBEK’İN SORUSU

TBMM Adalet Komisyonu’nun CHP’li üyelerinin komisyondan topluca istifasının TRT’nin internet sitesinde konunun saptırılarak verildiğini belirten Dibek, soru önergesinde şöyle dedi:

"TRT’nin resmi internet sitesindeki istifa haberine göre, ‘Komisyonun CHP’li üyeleri, çalışma koşullarını gerekçe göstererek komisyon üyeliğinden istifa etti. Cumhuriyet Halk Partili komisyon üyeleri, hafta sonu da çalışılmasına itiraz ederek tasarının görüşüldüğü Adalet Komisyonu’ndan çekildi’ demiştir.

İstifa eden üyeler olarak dilekçemizde istifa gerekçemizin ‘her maddede konuşma süresinin 5 dakikaya ve bir önergeye indirilmesi’ olarak ifade ederek, basınla paylaştığımız halde TRT yanlı yayınlarla konuyu saptırmıştır. Buna göre, TRT neden yalan haber yapmıştır?"

"SEHVEN EKSİK YAZILDI"

Dibek’in soru önergesine TRT Genel Müdürü’nden gelen bilgi notuyla yanıt veren Arınç, "Söz konusu önergede bahse konu haber sehven eksik yazılmış olup, akabinde düzeltilerek detaylı bir şekilde yayıma verilmiştir" dedi.