Ekonomi
24 Kas 2021 16:33 Son Güncelleme: 24 Kas 2021 17:01

Osmanlı Hanedan torunlarının oteli icradan satılıyor

Kuşadası'nın en eski ve ünlü otellerinden biri olan Kısmet Otel icradan satışa çıktı. Osmanlı Devleti'nin son Padişahı Vahdettin'in torunları Hümeyra Osmanoğlu Özbaş ile eşi Halil Özbaş tarafından 1964 yılında yaptırılan otel bir çok ünlüyü, kral ve kraliçeleri ağırladı.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde manzarası ve konumu ile en çok bilinen, aralarında İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth ile İran Şahı Rıza Pehlevi’nin olduğu dünyadan pek çok ünlü sanatçı, devlet adamı, kral ve kraliçeler ile starlara hizmet veren Kısmet Otelin icradan satışı için ilan yayımlandı.

Bir yarımada üzerine kurulu 74 odalı otel için 97 milyon lira bedel biçildi. Otelin satış ihalesi 12 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

HANEDAN TORUNLARI YAPTIRMIŞTI

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; Vahdettin padişahın torunu Hümeyra Osmanoğlu Özbaş ile eşi Halil Özbaş tarafından kendilerine ait bir yarımada üzerinde kurulan otelin işletmesini çiftin ölümünden sonra çocukları Hanzade ve Halim Özbaş kardeşler devraldı.

Maddi sıkıntı içindeki otelin borçları salgın döneminde daha da arttı. Su borçları nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin suları kesmesiyle son darbeyi alan otelin icradan satışa çıkarılması turizmcileri üzdü.