CineRadar
19 Şub 2016 11:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Osman Pazarlama, Recep İvedik'i geçebilecek mi?

Şahan Gökbakar'ın yeni komedisi Osman Pazarlama, Recep İvedik'in rekorunu geçebilecek mi? Şahan Gökbakar'ın Recep'e göre daha sevimli bir karakter yaratmaya çalıştığı film sinemalarda...

Türkiye için acı dolu bir haftaydı. Ankara’daki terör saldırısı ülkede yaşayan herkesi üzdü, ağzımızın tadını kaçırdı ve daha da tedirgin hissetmemize yol açtı. Yine de hayat devam ediyor. Biz de işimizi yapmak zorundayız.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Osman Pazarlama

Osman Pazarlama, aşık olduğu kızla evlenebilmek için başarılı bir iş adamı olabilmeyi hedefleyen Osman Şaşmaz’ın (Şahan Gökbakar) kahkaha dolu hikayesini anlatıyor.



İstanbul’un orta halli mahallelerinden birinde yaşayan Osman Şaşmaz, bir yandan Uzakdoğu’dan getirdiği ürünleri satmaya çalışırken, diğer yandan da patenti ve icadı kendisine ait patlamaya hazır ürünlere yatırımcı bulup zengin olmaya çalışan küçük ölçekli bir girişimcidir. Sevdiği kızın babasına kendini ispat etme hırsıyla türlü maceralara atılan Osman´ın en büyük yardımcıları sağ kolu Erkan (Mehmet Selim Akgül) ve aile dostlarının kızı Songül´dür (Feriştah Senem Yıldırım). Osman, bu zorlu ama keyifli yolda, zenginliğin aslında çok da uzakta olmadığını anlar.

Saul’un Oğlu – Son of Saul

2016 Altın Küre´de en iyi yabancı film ödülüne layık görülen Saul´un Oğlu, izleyiciyi II. Dünya Savaşı'nda uygulanan soykırımın simgesi haline gelen Auschwitz´e götürüyor.



Film, naziler tarafından toplama kampında iş yapmaya zorlanan “Sonderkommando”lardan Yahudi esir Saul’un hayatının iki gününe odaklanılıyor. Saul, bir gün cesetlerin yakıldığı imha fırınında oğlu olduğunu düşündüğü bir çocuğun cesedini görür. Saul, oğlunun cesedini yakılmaktan kurtarıp usulünce toprağa vermeyi takıntı haline getirecektir.

Gizli Dünya - Room

4 Dalda 2016 Oscar ödülüne aday olan Gizli Dünya´nın başrolünde yer alan Brie Larson en iyi kadın oyuncu dalında Altın Küre ödülüne layık görüldü.



Dünya çapında çok satan kitaptan uyarlanan film, 5 yaşındaki çocuğu ile küçük bir odaya hapsedilen annenin dramını ve kaçış hikayelerini konu alıyor. Kaçış için plan yapan anne ve çocuğu, dış dünyanın kuralları da zorlar.


Ayı Kardeşler: Kurtarma Operasyonu - Boonie Bears, to the Rescue!

Ayı Kardeşler: Kurtarma Operasyonu, hayvanları temel alan bir çocuk çizgi filmi...



Oduncu Vick, ormanda ağaçları keserek, geçimini sağlamaktadır. Briar ve Bramble ayı kardeşler ise, ağaçları koruyarak oduncuyu ormandan kovalamayı kendilerine görev edinmişlerdir. Ormana kötü insanların gelişiyle işler daha da karışır. İnsanların yanındaki küçük bir çocuk, aslında kaçırılmıştır! Vick ve ayı kardeşler şimdi bu ufaklığı kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklardır!

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Box Office Türkiye, görseller ise sadibey.com sitelerinden alınmaktadır.