Gündem
09 Oca 2024 10:13 Son Güncelleme: 09 Oca 2024 10:18

Osman Müftüoğlu'nun ağabey acısı: Paylaşımı duygulandırdı

Ünlü sağlıkçı, Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu dün ağabeyi Sait Müftüoğlu'nu kaybetti. Osman Müftüoğlu ağabeyine duygusal bir metin yazarak veda etti.

Ünlü sağlıkçı, Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ağabeyinin ölümünün ardından sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaptı:

"İYİLER İYİSİ

AĞABEYLERİN GÜZELİ

MÜKEMMEL DÜRÜST

BEYEFENDİ BİR İNSANI…

KIYMETLİ AĞABEYİM

ÇOK ÜZGÜNÜM…

KIYMETLİ AĞABEYİM

YERİ DOLDURULMASI

MÜMKÜNSÜZ İNSAN…

SAİT MÜFTÜOĞLU…

DÜN AKŞAM SAATLERİNDE

EBEDİ ALEM YOLCULUĞUNA ÇIKTI…

ÇOK SEVDİĞİ EŞİNE

ANNE VE BABACIĞINA

KAVUŞACAĞI

O SONSUZ VE SESSİZ

YOLCULUKTA…

RABBİM

RAHMETİNİ ÜZERİNDEN ESİRGEMESİN…

MEKANI CENNET

RUHU ŞAD OLSUN…" 

Sait Müftüoğlu bugün memleketi Anamur'da toprağa verilecek.

PROF. DR. OSMAN MÜFTÜOĞLU KİMDİR?

Osman Müftüoğlu, 1955 yılında Mersin'in Anamur'da dünyaya geldi. 1972'de Anamur Lisesi'ni, 1978'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1984'te iç hastalıkları uzmanı, 1989'da endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları klinik şefi yardımcısı, 1989'da doçent, 1990'da iç hastalıkları klinik şefi, 1997'de profesör oldu.

Uzun yıllar 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktorluğunu yapan Osman Müftüoğlu, 1993-2001 yılları arasında Ankara Numune Hastanesi başhekimliği ve cumhurbaşkanının sağlık başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Diyabet Derneği, Ankara Diyabet Derneği, Türk Hipertansiyon ve Nefroloji Derneği, Türk İç Hastalıkları Derneği ve Osteoporoz Çalışma Grubu üyesi olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası, Etik Kurul ve İlaç Ruhsatlandırma Komisyonu üyeliklerinde bulundu.