Magazin
04 Mar 2014 23:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Oscar'ın rekor kıran selfie'si reklam çıktı!

Oscar Ödül Töreni'ne damgasını vuran 'selfie' pozunun spontane gibi dursa da aslında planlanmış bir reklam çalışması olduğu ortaya çıktı.

86. Oscar Ödül Töreni'ne damgasını vuran komedyen Ellen DeGeneres'in ünlü oyuncularla çektiği selfie pozunun elektronik devi Samsung'un viral reklam projesi olduğu tahmin ediliyor.

The Wall Street Journal Türkiye 'nin haberine göre, tören sunucusu Ellen DeGeneres'in Brad Pitt, Meryl Streep, Kevin Spacey ve Jennifer Lawrence ile selfie fotoğraflarını çekmeleri için aktör Bradley Cooper'a Samsung Galaxy Note 3 uzatması pek de tesadüf değildi.

Fotoğraf çekimi spontane gibi dursa da aslında tamamen planlanmamış bir şey değildi. Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre Samsung ile Starcom MediaVest'in sponsorluk anlaşmasının bir parçası da Galaxy akıllı telefonun törene entegre edilmesiydi.

Konuya yakın başka bir kaynak da DeGeneres'in törenden birkaç gün önce gösteri sırasında selfie'ler çekmeye kara verdiğini ve ABC'nin sponsor olması nedeniyle sunucunun Samsung marka telefonlar kullanmasını tavsiye ettiğini söyledi. Provalar sırasında Samsung'un üst düzey yöneticileri DeGeneres'e Samsung Galaxy'yi nasıl kullanacağını gösterdi.  Landor Associates Yönetici Direktörü Allen Adamson konu hakkında, "Samsung'un şahane bir reklamı oldu. Ellen'ın selfie'si tüm reklamlardan daha etkili olacak," diye konuştu. Samsung, ABC ile yaptığı reklam anlaşmasının finansal detaylarını vermekten kaçınırken Kantar Media, reklam verenlerin bu yıl 30 saniye için yaklaşık 1.8 milyon dolar ödediklerini tahmin ediyor.

Bu hesaba gore Samsung bu yıl reklam için 18 milyon dolar ödemiş oluyor. Böylece şirket –Kantar'a göre- 2009'dan bu yana reklamlar için 24 milyon dolarlık harcama yapmış oldu.
DeGeneres'in Brad Pitt, Angelina Jolie, Julia Roberts, Merly Steep gibi ünlü oyuncularla beraber çektiği poz Twitter 'da paylaşım rekorları kırdı. Obama'nın rekorunu kıran fotoğraf kısa bir süre içerisinde 2 milyondan fazla paylaşıldı.