Gündem
10 Eki 2012 21:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

OSCAR YOLUNDA TEK BAŞINA BIRAKILDILAR!

Oscar'a aday gösterilen “Ateşin Düştüğü Yer” filminin oyuncuları, yapımcısı ve yönetmeni bir basın toplantısı düzenledi. Ancak toplantıya sadece 2 basın mensubu katıldı.

Türkiye’nin Oscar adayı filmi “Ateşin Düştüğü Yer” tartışmalarla gündeme geldi. Altın Portakal Film Festivali’ne kabul edilmeyen ve Altın Koza Film Festivali’nde hiçbir ödül kazanamayan ancak dünyanın en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen Montreal Film Festivali’nden iki büyük ödülle dönen film sinemacıları ikiye bölmüştü. Yönetmenin siyasi görüşü nedeniyle filmin sinema çevrelerinden kabul görmediği ileri sürülmüştü.

Tüm bu tartışmalara ve söylentilere yanıt verebilmek için filmin oyuncuları, yapımcısı ve yönetmeni bir basın toplantısı düzenledi. Ancak toplantıya sadece 2 basın mensubu katıldı. Oscar yolunda tek başına bırakılan film ekibi oldukça üzgündü.

 

Filmin yapımcısı Baran Seyhan:

“Bu bir milli meseledir. Oscarlar ülkenin konuşulmasını sağlar. Slumdog Millionaire sayesinde Hindistan aylarca gündemde kaldı. Ülke tanıtımı için çok önemli. Bize Ekonomi Bakanımız ayaküstü konuşmamızda destek verebileceklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile temas kuramadık, bizi davet etmediler henüz. Dışişleri bakanlığımızın da desteğine ihtiyacımız var. Şu an için Oscar yolunda yalnızız.”

Filmin yönetmeni İsmail Güneş ise kendileri için maddi olduğu kadar manevi desteğin de çok önemli olduğunu, Oscar için savaşırken tüm halkın desteğini arkalarında hissedebilirlerse çok şey başarabileceklerini söyledi ve şöyle devam etti:

“Oscar’a her ülke olimpiyat ruhu ile hazırlanır. Herkes bilir ki ilk beşe seçilen kadar ülkelerin pr ve lobi güçleri yarışır. Önemli olan 600 kişilik komitenin dikkatini çekmek. Bu komite filmlerin belli bir kısmını seyrettiğinde hepsini  seyretmiş sayılıyorlar. Onların dikkatini çekip bu izlenmek zorunda kalınacak sayının içine girmemiz gerek. Bunun için muhakkak dış işlerimiz sürecin içinde olmalıdır.”

Filmin başrol oyuncuları Yeşim Ceren Bozoğlu, Hakan Karahan ve Elifcan Ongurlar da filmin Oscar yolculuğunda herkesin manevi desteğini beklediklerini ifade ettiler.