Gündem
29 Şub 2016 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Oscar sunucusunun ırkçılık mesajı geceye damga vurdu

Oscar Ödül Töreni'nde sunuculuğu üstlenen siyahi oyuncu Chris Rock "Beyaz insanların ödülleri olarak da bildiğiniz tören" ifadesini kullandı

Tüm dünyanın merakla beklediği sinema endüstrisinin en önemli ve en prestijli etkinliği olan Oscar Ödül Töreni'ne (88'inci Akademi Ödülleri), ırkçılık göndermeleri damga vurdu.

"BEYAZ İNSANLARIN ÖDÜL TÖRENİ"
Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşen gecenin sunuculuğunu üstlenen Chris Rock, konuşmasında "Beyaz insanların ödül töreni olarak da bildiğiniz tören başladı" göndermesi yaptı. "Bu 88'inci Oscar Töreni. Neden şimdi protesto ediyoruz?" diye soran Rock, "Siyah adayın olmadığı en az 82 tören vardı" eleştirisi yöneltti.

"OSCAR ADETA GÜNAH ÇIKARDI"
Törende bir grup siyah çocuğun gösterileri de sahnelendi. Sokaktaki siyah insanların da ırkçılık konusundaki fikirlerine danışıldığı tören için sosyal medyada "Oscar adete günah çıkardı" yorumu yapıldı.

BOYKOT ÇAĞRISI GÜNDEME GELMİŞTİ
Akademi Ödülleri'nin tüm adaylarının beyaz olması ırkçılık tartışmalarına neden olmuştu. Oscar'da ırkçılık yapıldığı eleştirilerine destek veren birçok ünlü Hollywood yıldızı da 88'inci Oscar Ödül Töreni'ni boykot edeceğini açıklamıştı. Ayrıca sosyal medya kullanıcıları tarafından #OscarsSoWhite etiketiyle bu durum protesto edilmişti.