Oscar ödüllerine ‘Seyircinin Seçimi’ geliyor: En popüler filmi Twitter belirleyecek!

Oscar ödül töreni için adaylar belli oldu. Oscar törenine sayılı günler kala, düşen izlenmeleri artırmak için yeni bir yol izleniyor. Bu sene yapılacak Oscar ödül töreninde ‘Seyircinin Seçimi’ isimli bir yeni kategori açıldı. İzlenmeyi artıracağı düşünülen bu kategoride, en popüler filmi Twitter belirleyecek!

Oscar ödüllerine ‘Seyircinin Seçimi’ geliyor: En popüler filmi Twitter belirleyecek! - Sayfa 1

Oscar Ödülleri, son yıllarda çarpıcı şekilde azalan reytinglerini toparlamak için yeni bir kategori sunmaya hazırlanıyor. ‘Seyircinin Seçimi’ kategorisinde yılın en popüler filmi, Twitter kullanıcılarının oylarıyla belirlenecek.

114
Oscar ödüllerine ‘Seyircinin Seçimi’ geliyor: En popüler filmi Twitter belirleyecek! - Sayfa 2

Koronavirüs pandemisi geçen son iki yılın Oscar törenlerinin bir hayli sönük geçmesine neden oldu. Dolby Tiyatrosu’nde düzenlenen törenler geçmiş yıllara göre pek fazla ses getiremedi. 

214
Oscar ödüllerine ‘Seyircinin Seçimi’ geliyor: En popüler filmi Twitter belirleyecek! - Sayfa 3

Öte yandan Akademi Ödülleri’nin televizyon reytingleri pandemiden önce de düşüş eğilimindeydi. Yine de geçen yılki tören tarihin en az izlenen Oscar töreni oldu.

314
Oscar ödüllerine ‘Seyircinin Seçimi’ geliyor: En popüler filmi Twitter belirleyecek! - Sayfa 4

Akademi, hem pandemi sonrası dönemin ilk töreni için hem de daha önceden kaybettiği kitleyi yeniden yakalamak için 94. Akademi Ödülleri’ne yeni bir kategoriyi dahil ediyor. 

414