Oscar Ödülleri'nde şoke eden 'Oppenheimer' kararı

ABD’li fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını konu eden ve eleştirmenlerin tam not verdiği Oppenheimer filmi ile ilgili şoke eden bir gelişme yaşandı.

Oscar Ödülleri'nde şoke eden 'Oppenheimer' kararı - Sayfa 1

"Barbie" ile aynı gün izleyici karşısına çıkan film Oscar yarışının en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor.

14
Oscar Ödülleri'nde şoke eden 'Oppenheimer' kararı - Sayfa 2

96. Oscar Ödülleri'nde En İyi Görsel Efekt ödülüne aday olan filmlerin yer alacağı kısa liste açıklandı. Listede 20 film yer alıyor. Kısa listeye dahil olan filmler arasında Aquaman ve Kayıp Krallık, Barbie, The Boys in the Boat, Yaratıcı, Galaksinin Koruyucuları 3, Indiana Jones ve Kader Kadranı, Dolunay Katilleri ve The Marvels gibi filmler yer alıyor. Listede dahil edilmeyen "Oppenheimer" ise şaşkınlık yarattı.

24
Oscar Ödülleri'nde şoke eden 'Oppenheimer' kararı - Sayfa 3

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan film, bu yıl gişe rekoru kıran filmlerden biri olmasına rağmen listeye dahil edilmedi. 20 filmin yer aldığı liste, 10'a indirilecek. 10 film 21 Aralık'ta açıklanacak. Oscar'a aday gösterilecek 5 film ise 23 Ocak'ta açıklanacak. 96. Oscar Ödülleri 10 Mart 2024'te gerçekleşecek.

34
Oscar Ödülleri'nde şoke eden 'Oppenheimer' kararı - Sayfa 4

Tüm dünyada yaklaşık 950 milyon dolar hasılat elde eden film, Japonya'da vizyona girmemişti. Filmin Japonya'daki dağıtım şirketi Bitters End, 1945 yılında Hiroşima ve Nigazaki'ye atılan atom bombasının yapılışını konu alan filmin gelecek yıl Japonya'da vizyona gireceğini duyurdu. (N Life)

44