Gündem
30 Haz 2014 16:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:22

"Oruç saatleri yanlış"

"Diyanet, insanları 1 saatten fazla bir süre erken başlatıyor. Sahur yemeği yenmesi gereken saatte, seher vaktinde insanlar oruca başlıyor. Oysa vücudun uyandığı seher vaktinde yemek yenmeli."

Süleymaniye Vakfı'nın televizyonunda konuşan Profesör Doktor Abdülaziz Bayındır, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imsak vaktinin doğru olmadığını açıkladı.

İMSAK VAKTİ - ORUCA BAŞLAMA SAATİ DOĞRU DEĞİL

Baydır Hoca iddiasını şöyle dile getirdi;

"Diyanet, insanları 1 saatten fazla bir süre erken başlatıyor. Sahur yemeği yenmesi gereken saatte, seher vaktinde insanlar oruca başlıyor. Oysa vücudun uyandığı seher vaktinde yemek yenmeli. Diyanet ise vücudunun dinlenmesi gereken saatte yemek yediriyor. Bir kere vücuda zarar. Bu konuda gıda uzmanları da halkı uyarmalı.

BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ!

Bayındır Hoca, dinde ihtiyat olmaz diyerek Diyanet'in Ramazan saatleri konusundaki tutumunu sert bir dille eleştirdi. Şunları söyledi:

-"Yatsıyı geciktir, sabah namazını sabah namazı olmadığı saatte kıldır, insanların dinlenme saatinde onlara yemek yedir ondan sonra gel bunu 'Biz uzun oruç tutuyoruz size ne' diye savun. Böyle saçmalık olmaz. Allah düzen koymuş bizim ne bir saniye ilerisi ne gerisini gösterme şansımız yoktur neyse o... "

-Allah'ın dininde ihtiyat olmaz. İhtiyat 'Yarabbi sen hata etmişsin ben dikkatli davranayım' demektir. O zaman sen başka dindensin. Allah'ın dini son derece dakiktir. "Fecir tarafından siyah iplik beyaz iplikten ayrılana kadar yiyip için' diyen Allah'u tealadır.