Polemik & Kulis
04 Haz 2021 08:11 Son Güncelleme: 04 Haz 2021 08:17

Ortalığı karıştıracak iddia: Erdoğan'ın Süleyman Soylu'yu neden görevden almadığı belli oldu

Son günlerde Sedat Peker'in hedefinde olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grubunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya MHP’nin ve Devlet Bahçeli’nin sahip çıkmasına kızdığı öne sürüldü.

Bir AK Parti milletvekili meclis bahçesinde, “Reis görevden almasına alır da Bahçeli’yi kızdırmak, üzmek istemediği için Soylu’yu görevden almıyor değil alamıyor” dedi.

Süleyman Soylu’nun Habertürk ve TRT televizyonlarında yaptığı açıklamalar ve Efkan Ala, Selami Altınok, Muammer Güleri hedef alan açıklamaları AK Parti milletvekillerini çok kızdırdı.

Günboyu gazetesinde yer alan habere göre, AK Parti milletvekilleri Cumhurbaşkanı'nın bir an önce hükümette revizyon yapması gerektiğini vurguluyor.

Bu arada AK Parti milletvekilleri ile Cumhurbaşkanı arasında köprü görevi yapması gereken grup başkanı ile başkanvekillerine de AK Parti grubunun sorunlarını Erdoğan’a yeterince iletmediklerinden şikayet ediyor.

Milletvekilleri kulislerde görüşmemiz sırasında Süleyman Soylu’nun kendini AK Parti’nin üstünde gördüğünü vurgulayarak; bu durumun, tabanda ve teşkilatlarda rahatsızlık yarattığını belirttiler.

Soylunun sıkıştığı anda Bahçeli’ye sığınması da Bahçeli’nin de sürekli Soylu’ya sahip çıkması da AK Parti meclis grubunda pek hoş karşılanmıyor. 

 “Kol kırılır yen içinde kalır” sözüyle Soylu’nun görevden alınması için hareket edilmediğini belirten AK Partili vekiller “bu rahatsızlık yakında gün yüzüne çıkar” diyorlar.