Gündem
04 Mayıs 2012 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

ÖRSAN ÖYMEN ÖDÜLLERİ HANGİ İSİMLERE VERİLDİ? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Genç yaşta yitirdiğimiz gazeteci Örsan Öymen anısına “Milliyet 2011 Yılın İnceleme Ödülü” iki isme gitti

Genç yaşta yitirdiğimiz gazeteci Örsan Öymen anısına “Milliyet 2011 Yılın İnceleme Ödülü” bu yıl Yrd. Doç. Dr. Ayşen Candaş ile Volkan Yılmaz’ın “Türkiye’de Eşitsizlikler” başlıklı ortak çalışmasına verildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in başkanlığında, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel İnceoğlu’nun yazmanlığında, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun, İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar’ın katılımıyla toplandı; yurt dışında olması nedeniyle Sabah Gazetesi yazarı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın değerlendirmesini yazılı olarak bildirdiği saptandı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda; Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşen Candaş ile Volkan Yılmaz’ın “Türkiye’de Eşitsizlikler” başlıklı ortak çalışması, “Türkiye’nin siyasal ve toplumsal yapısını anayasal çerçevede değerlendiren bir bilimsel eser olması” nedeniyle ödüle değer bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Ayşen Candaş

Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümünden alan Ayşen Candaş, 2005 yılında doktora derecesini “Siyaset Teorisinde Siyasi Hakların Öncelliği Tezi: Prosedürel Demokrasi’nin Görünmez Eli mi?” isimli tezi ile Columbia Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde tamamladı. 2005 yılından itibaren Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümünden öğretim üyesi olarak çalışıyor. Ayşen Candaş, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu yönetim kurulu üyesi ve araştırmacısıdır. Kendisinin çok sayıda ulusal ve uluslar arası dergide makalesi yayımlandı. Candaş’ın uzmanlık alanları içinde adalet teorileri, demokrasi teorileri, karşılaştırmalı anayasalar, hak teorileri, eleştirel teori ve politik ve sosyal teorinin temelleri bulunuyor.

Volkan Yılmaz

Volkan Yılmaz, lisans derecesini 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümü ve Sosyoloji bölümlerinden, yüksek lisans derecesini ise 2010’da Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nden aldı. Yüksek lisans tezi engellilere yönelik sosyal politikaların politik ekonomisi üzerinedir. Yılmaz, halen İngiltere Leeds Üniversitesi Siyaset ve Uluslar arası Çalışmalar programında doktora adayıdır. Doktora araştırması, Türkiye’de sağlıkta dönüşüm programı ve sağlık siyaseti üzerinedir. Volkan Yılmaz’ın araştırma ve akademik ilgi alanları; devlet kuramları, siyasal iktisat, sosyal politika, toplumsal eşitsizlikler, engellilik ve toplumsal cinsiyet konularındadır.

MEDYARADAR- ÖZEL