Gündem
02 Ağu 2021 17:22 Son Güncelleme: 02 Ağu 2021 17:24

Orman yangınlarında son durum! Bir ilçe daha tahliye ediliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana ve Isparta’da da orman yangını çıktığı bildirildi. Yangın bölgelerine ekipler sevk edildi. Antalya’da da orman yangının yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Son 5 günde 132 yangından 125’ini kontrol atına aldık, 7’si devam ediyor. Ayrıca 78 de kırsal yangına teşkilatımız müdahale etti” dedi. Pakdemirli, Tunceli Hozat’taki yangının kontrol altına alındığını bildirdi. Öte yandan günün ilerleyen saatlerinde Adana ve Isparta’da da orman yangını çıktığı bildirildi. Yangın bölgelerine ekipler sevk edildi. Antalya’da da orman yangının yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi.

Antalya’da yangının yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. İlçedeki camilerden tahliye anonsları yapılmaya başlandı. Alevler ilçe merkezine çok yaklaştı.

MARMARİS’TE SON DURUM

Muğla’nın Marmaris ile Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda 5 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu.

Ekipler, yangını kontrol altında tutmak için gece boyunca karadan çalışmasını sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla 2 ilçede de hava araçları çalışmalara yeniden başladı. Bölgeye sevk edilen helikopterler ile uçaklar yangınlara havadan müdahale ediyor.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 100 kişilik grup da Marmaris’te söndürme çalışmasına katılıyor. Büyükşehirler, çevre illerden gelen itfaiye, ve arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının da kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangın bölgelerinde incelemelerini sürdürüyor.

ADANA’DA YANGIN

Adana’nın Küçükçınar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yangın çıkarken, alevlere karadan ve havadan müdahale ediliyor. Çukurova ile Karaisalı ilçeleri sınırındaki Küçükçınar Mahallesi’nde, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince karadan ve havadan müdahale ediliyor.

ALEVLER YERLEŞİM YERİNE İLERLİYOR

Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü yakınlarında bulunan Yazılı Kanyon mevkiinde, öğle saatlerinde orman yangını başladı. Yangını görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, yangına müdahale ediyor.