Gündem
18 Haz 2016 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:19

Orlando saldırganı katliam anında Facebook'a girmiş

ABD tarihinin en kanlı saldırılarından birini gerçekleştirerek 49 kişiyi öldüren saldırganın, katliam sırasında Facebook'a giriş yaptığı ortaya çıktı.

Chip.com.tr'nin haberine göre; ABD'nin Orlando şehrinde gerçekleşen katliamın saldırganı Ömer Metin'in, saldırı esnasında bir yandan da Facebook'u kullandığı ortaya çıktı. ABD'li senatör Ron Johnson tarafından Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'e gönderilen mektupta sosyal ağın talep doğrultusunda sağladığı verilere göre, Metin'in saldırı günü yani 12 Haziran'da "Pulse Orlando" ve "Shooting" ifadeleriyle arama yaptığı belirtiliyor.

Metin'in aynı gün ayrıca "Amerika ve Rusya, İslam devletini bombalamayı durdurun.. Ebu Bekir El Bağdadi'ye ittifak sözü veriyorum. Allah beni kabul etsin." ve "Önümüzdeki günlerde İslam devletinin ABD'deki saldırılarını göreceksiniz." şeklinde iki ayrı gönderi de paylaştığı anlaşılıyor.

Ömer Metin'in Facebook üzerindeki bu aktivitesinin hem saldırıdan önce hem de saldırı esnasında gerçekleştiği belirtiliyor. Metin'in ayrıca Mayıs ayında Facebook üzerinde San Bernardino saldırganlarını ve 4 Haziran'da "Bağdadi Konuşması" ifadesini arattığı fark edilmiş.