Televizyon
15 Kas 2019 09:47 Son Güncelleme: 15 Kas 2019 10:01

Orkun Işıtmak açıkladı! Hangi gazeteci Exatlon Türkiye'de yarışacak?

Acun Ilıcalı'nın yeni projesi Exatlon Türkiye YouTubers'da yarışacak bir fenomen isim daha belli oldu.

Acun Ilıcalı, pek çok ülkede büyük ilgiyle izlenen Exatlon yarışmasının Türkiye için de çekeceğini daha önce açıklamıştı. İnternet üzerinden izlenen dijital bir platformda yayınlanacak olan Exatlon Türkiye'da YouTube ve sosyal medya fenomenleri, hem aynı evde yaşayacak hem de Survivor benzeri bir platformda mücade edecek. Exatlon Türkiye YouTubers sunuculuğunu ise Orkun Işıtmak üstlenecek. Eser Yenenler'in TV8'deki programına konuk olan Orkun Işıtmak yeni yarışma hakkında bilgiler verdi.

DOĞAN KABAK EXATLON'DA YARIŞACAK
Orkun Işıtmak, "Acun Medya'nın Amerika, Romanya ve Meksika'da yayınlanan Exatlon yarışmasını Türk YouTube fenomenleriyle çekeceğiz. Daha önce yarışmacı olarak Oğuzhan Uğur'u açıklamıştım. Doğan Kabak projede olan isimlerden birisi" dedi. Programa katılan YouTube fenomeni Doğan Kabak da heyecanını seyircilerle paylaştı.

 

"KAYBEDENLERİ İNANILMAZ CEZALAR BEKLİYOR"
Yarışma formatı hakkında bilgi veren Orkun Işıtmak, "Yarışma Dominik'te çekilecek. Aynı evde kalacağız ve dışarıda Survivor parkularında yarışacağız. Kaybedenleri inanılmaz şeyler bekliyor. Daha önce televizyonda görülmemiş cezalar olacak. Exatlon YouTubers, Survivor'dan farklı olacak ve toplamda 18 yarışmacı aynı evde kalacak. Farklı takımlarda 9'ar şekilde bölünecek olan 18 yarışmacı aynı evi paylaşacaklar ve bir yandan da Reality Show tarzında bir proje ortaya çıkacak" dedi.

DOĞAN KABAK KİMDİR?
1980 yılının Nisan ayında dünyaya gelen Doğan Kabak İstanbul doğumludur. Burcu ise Boğa'dır. 16 seneden uzun bir süredir Otomobil Gazeteciliği yapan Doğan Kabak, EVO, Autocar gibi dergilerin yazı işleri müdürlüğünü üstlenmiştir. Günümüzde ise TopGear dergisinin yayıncısı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Ayrıca Health & Fitness dergilerinin yayıncılığını da üstlenmiştir. Genellikle teste aldığı otomobilleri ya da dünyanın bir çok yerinde incelediği modelleri takipçileri ile paylaşmaktadır.

Daha çok sosyal medya hesabı üzerinden, Youtube vb. takipçileri ile paylaşımlarını sürdüren ünlü isim bir otomobil dergicisi ile tanışmış, askerlik görevinin ardından otomobil ile ilgilenme başlamıştır. BBC Top Gear Türkiye Dergisinin imtiyaz sahibi olan Kabak, genellikle, araçların motor gücü, yakıt tüketimi, sürüş rahatlığı, dış görünüm ve diğer tüm aksamları ile ilgili konular üzerine videolar çekmektedir.

Daha önce bir çok ralli yarışlarında yer almış ve dereceler elde etmiştir. Mitsubishi EVO VIII ile 2014 Türkiye Autocross Şampiyonası 7. Sınıf’ta 1. liği bulunmaktadır.

OĞUZHAN UĞUR KİMDİR?
Oğuzhan Uğur, 29 Ocak 1984, Ankara doğumlu Türk müzisyen, film yönetmeni , senarist ve Youtuber'dır. Ankara'da dünyaya geldi. Üniversite öğrenciliği sırasında Mustafa Şevki Doğan ve Osman Sınav’ın yardımcılığını yaptı. 2011 yılında vizyona giren "Ağır Abi" isimli filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptı. 2012 yılında "Çok şükür" isimli ilk albümü piyasaya çıktı. Ardından çeşitli single albümler ve şarkılarına çektiği video klipler ile geniş bir kitleye ulaşmayı başaran Oğuzhan Uğur, Murat Dalkılıç'ın "Leyla" isimli şarkısına çekilen video klibin yönetmenliğini üstlendi. İkili daha sonra birlikte "Mağlubiyet" isimli bir düet şarkı da çıkardı.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğraf bölümünden mezun olan Oğuzhan Uğur, 2017 ortalarından beri "Budabi", "BaBaLa Tv" ve "Onedio" isimli YouTube kanallarında içerikler hazırlamaktadır.

EXATLON SUNUCUSU ORKUN IŞITMAK KİMDİR?
YouTube'da çektiği vloglarla adını duyuran Orkun Işıtmak, 8 Ocak 1996 tarihinde dünyaya geldi. Tarih öğretmeni bir baba ve halkla ilişkiler uzmanı bir annenin oğlu olan Orkun Işıtmak’ın ailesi İzmir’de yaşıyor. Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversite'sini kazanıp İstanbul'a taşındı. 2012 yılından beri eğlence ve oyun içerikli videolar çeken Orkun Işıtmak, 2018 yılında "İyi Oyun"filminde oynadı. 45. Altın Kelebek Ödüllerinde En iyi YouTuber/Instagrammer Ödülünün Sahibi Oldu.

EXATLON NEDİR?
Yüksek fizik performans ve konsantrasyon gerektiren, Ünlüler ve Gönüllüler olarak ayrılmış iki takım haftalar boyu özel kamplarda yaşayarak, hem kendi gruplarının galibiyeti hem de bireysel şampiyonluk için parkurlarda yarışırlar.