Gündem
18 Ağu 2012 00:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:02

ORHAN PAMUK'TAN TÜRK BURJUVAZİSİNE ŞOK SÖZLER; KÜSTAHLIKLARINDAN TİKSİNİYORUM!

Orhan Pamuk, Die Zeit Gazetesi'ndeki söyleşisinde Kürtlere ve başörtülülere olan tavırları nedeniyle Türk burjuvazisinin kendisini sinirlendirdiğini söyledi.

Nobel ödüllü ilk Türk yazar Orhan Pamuk, Almanya'nın haftalık 'Die Zeit' dergisine verdiği röportajıyla çok konuşulacak gibi...

Almanya'nın haftalık 'Die Zeit' dergisine konuşan Pamuk, Türkiye burjuvazisine katlanamadığını belirterek, "Burjuvazi beni çok sinirlendiriyor. Küstahlıklarından tiksiniyorum" şeklinde konuştu.

KÜSTAHLIKLARINDAN TİKSİNİYORUM
Kendisi de İstanbul burjuvazisinden bir aileye mensup olan ve ailesinin yaşantısını yazdığı otobiyografik içerikteki kitaplarında okurlarıyla paylaşan Pamuk, "Burjuvazi beni çok sinirlendiriyor. Küstahlıklarından tiksiniyorum. Dar görüşlü ve bencil oldukları gibi, kendi halkından da nefret ediyorlar" şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ TAKAN KADINLARA YUKARIDAN BAKIYORLAR

Milliyet'te yayımlanan habere göre Pamuk, burjuvazinin ayrıca, "askeri darbelerden ve Kürtlerin aşağılanmasından hiç çekinmemesini" eleştirdi. Burjuvazinin Türkiye 'deki başörtüsü sorununa olan yaklaşımı hakkında da konuşan yazar, "Başörtüsü taktıkları için kadınlara yukardan bakıyorlar. Bu bana eskiden Güney Afrika 'da beyazların siyahlara bakışını hatırlatıyor" diyor.