Gündem
28 Mar 2014 16:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:03

Orhan Pamuk, Guardian'a konuştu; Türkiye'de durum korkunç

The Guardian bugün Türkiye'deki Youtube ve Twitter yasakları ile ilgili bir haber yaptı. Haberde Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk'a yasaklarla ilgili fikri de soruldu.

İngiliz The Guardian gazetesi, uluslararası yazarlar birliği PEN International’ın Twitter’ın peşinden YouTube’un da yasaklanmasını kınadığı açık mektubun imzacıları arasındaki Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un görüşlerine yer verdi.

Pamuk, gazetenin birinci sayfasında yayımlanan mülakatta, “Türkiye’de durum kötüden daha da kötüye, hatta korkunç bir aşamaya doğru gidiyor. Türkiye’de ifade özgürlüğünün şimdiki kadar uygunsuz olduğu zamanlar oldu. 2008’de YouTube’un kapandığı vakit gibi. Ama o vakit en azından gelecek hususunda umutluyduk. Oysa şimdi değiliz” diye belirtti.

Pamuk’un kitaplarını İngilizce’ye çeviren ve aynı zamanda PEN’in İngiltere ofisinin de başkanı olan Maureen Freely de, “Bence esas endişe verici olan, Erdoğan’ın canı ne isterse, istediği vakit yapabilecek kuvvete sahip görünmesi. Bu sebepten ötürü bir sonraki adımda ne yapacağı ve muhalifleri nasıl susturacağı hususunda çok fazla endişeliyiz” diye belirtti.