Polemik & Kulis
03 Kas 2014 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Orhan Gencebay'dan o sözlere yanıt: Fazıl Say saçmalamış

Orhan Gencebay canlı yayında Fazıl Say'ın 2 yıl önceki "arabesk dinleme yavşaklığı" sözlerine cevap verdi.

CNN TÜRK 'te yayınlanan 'Hafta Sonu Keyfi' programında Hakan Çelik'in konuğu Orhan Gencebay'dı. Arabesk müziğin en önde gelen isimlerinden birisi olan Orhan Gencebay, canlı yayında, Fazıl Say'ın arabesk müzikle ilgili söylediği 2 yıl önceki sözlere cevap verdi.

"SAÇMA İFADE"
Ünlü sanatçı Orhan Gercebay, Fazıl Say 'ın iki yıl önce sarfettiği, arabesk müzikle ilgili çok tartışılan sözleri için, "Ben Sayın Fazıl Say kardeşimize bir buçuk sayfalık bir cevap verdim. Fazıl Bey'in bu şekilde konuşması olağanüstü yanlış ve saçmadır hatta. Bu sağlıklı bir ifade olamaz" dedi.

"ARABESK YAVŞAKLIĞINDAN UTANIYORUM"
Fazıl Say'ın, "Arabesk yavşaklığından utanıyorum" dediği not, sanat dünyasından isimlerin tepkisini çekmişti. Fazıl Say Facebook'ta şu ifadeleri kullanmıştı:
"Arabesk müzik, arabesk yaşam tarzının betimlemesidir. Aydınlığın, çağdaşlığın ve öncülüğün, sanatçılığın sırtına külfettir. Emek karşıtıdır, duyarsızlıktır ve yaratamamaktır! Etik dışı “yalan dolanla” doludur. Ortadoğu işi, 3. sınıf, acındırmaca, tembellik, yeteneksizlik, rant, çamur, muallaklıklar üzerinden yaşar. Arabesk müziği yapan yapsın! Bu sayfaya tek gık diyeni yukarıdaki sebeplerden hemen atacağım! Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum!”