Gündem
20 Haz 2014 16:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

Orhan Gencebay'dan 25 Aralık ifadesi!

Orhan Gencebay 25 Aralık operasyonu kapsamında şüpheli olarak ifade verdi.

Orhan Gencebay saat 14.00 sıralarında geldiği İstanbul Adliyesi’nde yaklaşık 1 saat kaldı. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren Orhan Gencebay adliye çıkışında açıklama yapmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da şüphelileri arasında yer aldığı 25 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında sanatçı Orhan Gencebay’ın şüpheli olarak ifadesi alındı. Gencebay basın mensuplarının soruları üzerine, “Bilgi verdim sadece, bizim bir olayımız yok” dedi. Gencebay, “25 Aralık soruşturması kapsamında ifade verdiniz?” sorusunu ise "25 Aralık nedir bilmiyorum" diye yanıtladı.

BİR SAAT İFADE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında avukatı Hasan Kakşi ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Orhan Gencebay soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu’ya yaklaşık bir saat ifade verdi. Gencebay’ın soruşturma kapsamında yapılan teknik takibe takılan bazı şüphelilerle yaptığı telefon görüşmelerinin tespit edildiği ve buna ilişkin sorular yöneltildiği öğrenildi.  

BİLAL ERDOĞAN VE İŞ ADAMLARININ İFADESİ ALINMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha önce de Bilal Erdoğan, ile iş adamları Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Nihat Özdemir, Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, 3. Köprü konsorsiyum ortaklarından IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, SİNPAŞ GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Turgay Ciner’in de arasında bulunduğu çok sayıda şüphelinin ifadesi alınmıştı.