Polemik & Kulis
02 Şub 2015 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Orhan Bursalı'dan Utku Çakırözer yorumu! "O yüzden gönderilmedi!"

Utku Çakırözer'in Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevinden alındıktan sonra kendi gazetesinden ilk yorum bakın kimden geldi?

Utku Çakırözer'in Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevinden alındıktan sonra kendi gazetesinden ilk yorum Orhan Bursalı'dan gelmişti.

Gazetesinin Utku Çakırözer'e uygun ortamın oluşturmadığını söyleyen Bursalı Twitter'da "Sadece şunu söyleyeceğim, Utku'nun gönderilmesine çok üzüldüm. Başarılı olması için gazete uygun çalışma ortamı yaratmadı.." diyerek kendi gazetesini eleştirmişti.
 


CUMHURİYET'İN ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİNİ UMMALIYIZ

Bugün gazetesindeki köşesinde "Utku İçin" başlıklı tek paragraflık bir açıklama yapan Bursalı twitter mesajındaki sözlerini tekrarladı ancak Charlie Hebdo iddiasını yalanladı ve şöyle yazdı:

"Cumhuriyet'in Genel Yayın Müdürlüğü görevine son verilen Utku Çakırözer değerli bir gazeteci dostum. Sosyal medyada yaptığım duyurudaki gibi, rahat çalışma koşulları ve çalışma arkadaşları bulamadı.

Medya çevresindeki, "Charlie Hebdo konusunda görüş ayrılığı, Çakırözer'in de ayrılmasını getirdi" yorumlarının kesinlikle doğru olmadığını biliyorum.

Cumhuriyet'in tarihsel adına uygun, ülke için düşündüğü çağdaş, demokratik ilkeler doğrultusunda zorlukların üstesinden geleceğini ummalıyız."