Kitap
15 Mayıs 2013 12:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

ORGANİZEDE AYNA VAR! YOLU EMNİYETTEN GEÇEN ÜNLÜLER KİTAP OLDU!

Etiler Koğuşu'nun yazarı gazeteci Önder Şuşoğlu bu kez mafya ile ilişkide olan, organize suçtan yargılanmış ya da mağdur olmuş ünlülerin hikayelerini yazdı.

Etiler Koğuşu’nun yazarı Önder Şuşoğlu, magazin dünyasının uyuşturucu yüzünden başı derde giren ünlülerini içeren “Etiler Koğuşu” kitabından sonra bu kez mafya ile ilişkide olan, organize suçtan yargılanmış ya da mağdur olmuş ünlüleri yazdı. “Organize’de Ayna Var” isimli kitap; mafya ile ilişki içinde bulunan ünlülerle birlikte mafya baskısından mağdur olmuş ünlülerin de içinde bulunduğu isimlerin dehşete düşüren ifadelerini içeriyor.

ÜNLÜLERİN DERS NİTELİĞİNDEKİ ÖYKÜLERİ

Kitap ayrıca, silahlı çatışma içersinde kalan, vurulan, darp ve tehdit edilen, kıskançlık güdülerini bastıramayıp illegal faaliyetlerde bulunan ünlülerden ders niteliğindeki öykülerini kapsıyor.
Asena’nın aldığı tehditlerden bunalıp polise sığınması,  Aysun Kayacı’nın öz babasıyla yaşadığı sorunlar şantaja dönüşünce soluğu karakolda alması, Rıdvan Dilmen’in karısı ve sevgilisini dinlettiği iddia edilerek teknik takibe yakalanan Cengiz İmren’in yeraltı dünyası ünlüleriyle yaptığı arkadaşlık yüzünden başını belaya sokması, Emine Ün’ün bir fotoğraf çekimi için kabinde soyunurken, kendisini gizli kameraya alan ajans sahibini yakalması, İbrahim Tatlıses’in trajik vurulma anına gelen süreci, Sibel Can’ın eski eşi Hakan Ural’ı dinletirken teknik takibe yakalanması Tamer Karadağlı’nın fuhuş tuzağına düşürülmesi, Mehmet Ali Erbil’in kumar tutkusu yüzünden olmadık suçlamalara maruz kalması, Mustafa Topaloğlu’nun eşinin şikayetiyle kuaföre kızması ve ardından yaşananlar, İzzet Yıldızhan’ın otel fantezisiyle olay yaratması, Tarık Papuççuoğlu’nun korkunç bir dolandırıcılığın içinde bunalıp Emniyet’e sığınması ve Tuğba Özay’ın sevgilisinin tehditlerinden kurtulmak için mafyadan yardım istemesi ve bu nedenle uzun süre cezaevinde kalması olaylarının tümü kitapta ayrıntılı bir şekilde yer alıyor.
Daha bir çok ünlünün yer aldığı kitapta; yolu Organize Şube ile Mücadele Şubesi’nden geçen ünlü isimlerin itirafları, şok eden açıklamaları gündemi sarsacak nitelikte.

MAFYADAN KURTULAMAZSINIZ

“Organize’de Ayna Var” isimli kitaba göre mafyanın elinden kolay kolay kurtulamazsınız. Üstelik bir de kadınsanız ve yeraltı dünyasının lideri sizi beğenmişse can vermeden hürriyetinize kavuşamazsınız. Kurtuluş iki şekilde gelebilir. Birincisi, lider belirli bir doyuma ulaşacak ve ilişkiden sıkılıp peşinizi bırakacaktır. İkincisi ise o hanımın hemen mütevazı bir evlilik yapıp, çocuk sahibi olması yöntemidir. Ne de olsa ataerkil bir toplumun ferdi olmakla, aile kavramı her şeyden fazla öne çıkmıştır bunlarda.
Eski dönemde yeraltı dünyası liderleri bir şekilde buldukları paraları ünlülere dağıtıyor, onlar için harcıyordu. Şimdi durum değişti. Mafya ünlüler üzerinden para kazanmayı tercih ediyor. Alacak tahsilatı, koruma ve anlaşmazlıklar gibi sorunların giderilmesi gibi olaylarda rol üstleniyor. Günümüzde ise mafya ünlüleri bir nevi vitrin olarak kullanıyor. Zira ünlülerle aynı karede olmak onlara müthiş bir haz veriyor.

KANUNLARDAN UZAKLAŞAN ZARAR GÖRÜYOR

Bu kitap ünlüler üzerinden topluma mesaj vermeyi amaçlıyor. Çünkü bu kişiler mafyadan yardım istemenin suç olduğunu düşünemiyor. Yakınları ile başı derde giren ünlüler çözümü adli mercilere başvurmak yerine mafyadan yardımda arıyor. Ya da basit bir kıskançlık başlarına ne gibi sorunlar açıyor. Bu kitapta tüm bunlar detayları ile okuyucuya anlatılıyor.
Türkiye’nin en güzel ve en uzun boylu mankenlerinden biri olan Tuğba Özay, ayrımlık istediği sevgilisinden tehdit almaya başladı. Özay, savcılığa suç duyurusunda bulunsa sevgilisi adli mercilere hesap verecekti. Ancak çok yanlış olan yolu seçip mafyadan yardım istedi. Bedelini de uzun bir süre cezaevinde kalarak ödedi.
Kitapta okuyucuya örnek olabilecek bir başka olay da ünlü manken Emine  ün’ün  başından geçti. Çıplak görüntülerini kayda alan kişiyi anında polise ihbar ederek doğru olanı yaptı. Ün sadece kendisini değil birçok ünlü arkadaşını da şantaja maruz kalmaktan kurtardı.