Televizyon
11 Şub 2016 15:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Ordu'da bir televizyon kanalı 40 saat canlı yayın yaptı!

Ordu’da yerel televizyon kanalı TV 52 fındık fiyatlarındaki düşüşe dikkat çekmek için 72 saat canlı yayın yapma kararı aldı.

Ordu’da yerel televizyon kanalı TV 52 fındık fiyatlarındaki düşüşe dikkat çekmek için 72 saat canlı yayın yapma kararı aldı.

Yayına salı günü saat 09:00’da başlandı. Yayın süresince fındık üreticilerinin sorunları dile getirildi.

Yayının 36. saatine girildiğinde Ordulu olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş kanalın yöneticilerine telefonla ulaşarak üreticiler ile devletin bir araya getirileceğinin sözünü verdi.

Bunun üzerine 72 saat olarak planlanan canlı yayın 40. saatinde son buldu. TV 52’nin Genel Müdürü Erol Küçükoğlu, “72 saat yayın yapmaya hazırdık. Kendi çapımızda izleyicimiz var. Fındık üreticilerinden sesimizi duyurun talebi gelince işin içine siyaseti karıştırmadan fikirler alıp görüşlere yer vererek yayın yapmaya karar verdik.

72 saat yapacağız diye bir hedef biçtik. Amacımız fındık üreticisinin dertlerini Ankara’ya duyurabilmekti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş sorunun çözümü için telefonla ulaştı" dedi.
Salı günü saat 09:00’da başlayan canlı yayın bugün saat 01:00 sularında sona erdi.

'ÜRETİCİ ADINA FAYDALI'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan da TV 52 yönetimini kutlayarak, "Kanal, sorumlu yayıncılık adına üreticilerimizin sesine kulak verdi ve onların sorunlarına çare olmaya çalıştı. Bana göre yayın amacına ulaştı. Bazı kesimler ister istemez bu yayınlardan rahatsız olsa da biz bunun üretici adına faydalı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Üreticilerin bu tür yayınlar sayesinde ayakta kaldığını söyleyen Soydan, "Fındıkta bir tekelleşme olduğu gerçek.

Serbest piyasanın da artık üretici adına yararlı olmadığı ortada. Dolayısıyla üreticilerin ezildiği bu süreçte yapılan 40 saat canlı yayın, üreticilerin sahipsiz olmadığını ortaya koymuştur. İnşallah bu yayın en kısa zamanda hedefine ulaşır ve müdahale alımı noktasında adım atılır" diye konuştu.
Soydan, sorunu, asla sokak eylemleri ya da protestolarla değil, ilgili kurumlarla çözmek istediklerini dile getirdi.