Polemik & Kulis
29 Ağu 2011 19:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:44

''ORAY EĞİN'İN PROJESİ PARA KAZANMAZ!'' SERDAR TURGUT'TAN EĞİN'E GECİKMİŞ CEVAP!

Serdar Turgut, Oray Eğin'in önerisine haftalar sonra yanıt verdi. Hem de "söylediği şey yıllardır konuşuluyor" diye yerden yere vurarak.

Akşam gazetesinden Oray Eğin’in internet sitelerinin içeriği için para ödenmeye başlanmasıyla ilgili tartışmayı başlatmasından bir süre sonra gecikmiş bir yanıt Habertürk’ten Serdar Turgut’un köşesinden geldi.

Eğin’in internet içeriklerinin ücretlendirilmesi önerisini değerlendiren Turgut, projenin orjinal olmadığını ve daha önce defalarca gündeme getirildiğini açıkladı.

Oray bu önerinin orijinal olduğuna çok güveniyor, öyle güveniyor ki konuyla ilgili bir yazısına "Vuslat Doğan bu yazıyı kesip saklasın" başlığını da atmış. Yanlış yönlenmiş özgüven nedeniyle böyle tuhaf sonuçlar ortaya çıkabiliyor işte. Bu konularda yıllardır düşünmekte olan ve ne yapılabilir konusunda yüzlerce rapor okumuş olan Vuslat Hanım’ın bu modeli de önceden düşünmemiş olması imkânsız.

Üzerinde düşünüldüğünü biliyorum çünkü beş altı yıl önce ben de düşündürttüm bu konuyla ilgili olarak. Beni bırakın her medya yöneticisi Oray’ın orijinal bir öneri olarak sunduğu bu öneriyi yıllar önce her yönüyle ele aldılar ve modeli reddettiler.

Bu reddin temelinde çok net bir tespit vardı; bu modelin bir türlü fizibilitesi olamıyor bir türlü para kazanamıyordu.