Medya
06 Ara 2015 11:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Oray Eğin'in Hürriyet şaşkınlığı! Bu yazar nereden çıktı?

Uzun süredir Hürriyet Daily News gazetesinde dış politika yazıları yazan ve bir süredir Hürriyet gazetesinde de yazılarına yer verilen Verda Özer'i bugün köşesine taşıyan Sözcü yazarı Oray Eğin, ilginç bir iddiada bulundu.

"Aslı Aydıntaşbaş, Amberin Zaman gibi hem dünyayı hem Türkiye’yi çok iyi bilen, adres defterleri kalabalık usta gazeteciler boşta duruyor… Zeynep Gürcanlı gibi yılların gazetecisini kapının önüne koyuyor Hürriyet…" diye başlayan Eğin, şaşkınlığını "Neredeyse ‘hosteslik kariyeri olmayınca dış politika yazarlığını deneyeyim’ diye işe girişmiş birine ise sayfalarını açıyor…" diyerek dile getirdi.

İşte Oray Eğin'in "bu yazar nereden çıktı" diye sorduğu o yazıdan dikkat çeken bölümler:

Verda Özer ileride Hürriyet’in çok işine yarayacak.
Nasıl olur, nasıl temel gazetecilik bilgisinden yoksun, haberden anlamayan, analizden yoksun biri Hürriyet gibi önemli bir gazetede paraşütle dış politika yazarlığına kondurulur diye düşünüyordum… Takıntı haline geldi. Herkese ‘Nerden çıktı bu kız’ diye sorup, yanıtını alamıyordum.
Çünkü Hürriyet’te çalışanlar bile bilmiyorlardı yanıtını. Dahası, onlar da anlamıyorlardı.
Aslı Aydıntaşbaş, Amberin Zaman gibi hem dünyayı hem Türkiye’yi çok iyi bilen, adres defterleri kalabalık usta gazeteciler boşta duruyor… Zeynep Gürcanlı gibi yılların gazetecisini kapının önüne koyuyor Hürriyet…
Neredeyse ‘hosteslik kariyeri olmayınca dış politika yazarlığını deneyeyim’ diye işe girişmiş birine ise sayfalarını açıyor…
Ama kendisini iyi pazarlıyor.
Öyle iyi pazarlıyor ki yavaş yavaş, usta işi nakışla sonunda Erdoğan’ın uçağında yer aldı… Dünyadaki kadın liderler hakkında yazıp yazıp, Emine Hanım’la fotoğrafını iliştirdi.
Anlaşıldı, Hürriyet’in çok işine yarayacak bugünlerde.
Verda Özer’i kim Hürriyet’e tavsiye etti, sonunda öğrendim.
Ekmel Bey!
Cumhurbaşkanlığı’nı Erdoğan’a armağan eden Ekmelettin İhsanoğlu cömertliğini Hürriyet’e de uzatmış ve yakın arkadaşı Aydın Doğan’a Verda Özer’i önermiş.
Ekmel Bey’den kimseye daha fazla fayda gelmez umarım.