Medya
04 Mar 2011 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

ORAY EĞİN'DEN BÜTÜN GAZETECİLERE İLGİNÇ TEKLİF!

"Bence hiç Emniyet mensuplarını yormayalım. Pensilvanya'daki, Utah'taki çocukları gece gündüz çalıştırmayalım."

Benim daha iyi bir önerim var

Bence hiç Emniyet mensuplarını yormayalım. Pensilvanya’daki, Utah’taki çocukları gece gündüz çalıştırmayalım. Bilgisayar başından kaldıralım büyük bilişim uzmanlarını; göz sağlıkları için hem...
Gazete patronlarını da rahatlatalım...

Hükümetleri de...
Gelin en iyisi kapımıza kilit vuralım...
Zaten artık kendi aramızda konuşamaz olduk, arkadaşlarımızla rahat rahat dertleşemez, dedikodu yapamaz hale geldik. ’Aman dinlenir mi, yanlış anlaşılır mı’ korkusuyla yaşamaya başladık. Apartmanın kapıcısı, mahallenin manavı bile dinlendiğini düşünüyor, daha ne diyeyim.
En iyisi Türkiye’de ölen sektörler arasında medyayı da ekleyelim. Hiç ama hiç gazetecilik yapmayalım. Zaten bu topraklara matbaa epey gecikmeli olarak geldi, en iyisi hiç gelmemiş gibi farz edelim ve yazılı kültüre dair bildiğimiz ne varsa unutalım.

Hepimiz toptan başka sektörlere geçelim... Pastane işine girelim mesela; gazete isimleri yeme-içme sektörünün yeni duraklarına verilsin. İki yıldır bu konuda kendi kendime çalışıyorum mutfakta, belki sonunda işe yarar...

Öyle yandaş ya da muhalif diye ayırmaya gerek yok; toptan gazeteleri kapatalım. Baksanıza zaten fark etmiyor bile. Birbirini tanımayan, birbirleriyle alakası olmayan insanlar aynı potada eritilmeye çalışılıyor işte.

Televizyonlar da sadece ’Binbir Gece’ benzeri diziler göstersinler.
Hepimiz kendimizi yeni bir hayata gönüllü olarak alıştıralım, kimseyi yormayalım.
Ne dersiniz, en kolay, en etkili çözüm bu değil mi?

Oray EĞİN / www.aksam.com.tr