Gündem
19 Oca 2011 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

ORAY EĞİN SHOW'DAN REKLAM ÜCRETİ İSTEDİ, YANIT ZAMAN YAZARINDAN GELDİ!

Zaman yazarı Günseli Özen Ocakoğlu, reklam eşdeğerlerine ilişkin polemikle ilgili Oray Eğin'e yanıt verdi..

Zaman yazarı Günseli Özen Ocakoğlu, reklam eşdeğerlerine ilişkin polemikle ilgili Oray Eğin'e yanıt verdi..

İşte o yanıt :

Sayın Oray Eğin,
 
İş üzerinden yapılan tartışmaları kişiselleştirmeyi sevmem. Polemiklere girmeyi ise hiç! Eğer tartışma kişiselliğe dökülmesi kaçınılmaz olursa yanıt vermeden önce mutlaka bir değerlendirme yaparım. Eğer karşımdakinin kalitesi değerlendirmeye alınacaksa yanıt vermek zaruridir ama bazılarına yanıt vermeye değmez. Ancak konu iş ve birikimler olunca benim için yanıt vermek şart oldu.
 
İlk köşe yazınızdan da anlaşılacağı üzere medya analizleri konusunda derin bir bilginiz yok.  Böyle bir tartışmaya girdiğinizde ise bir köşe yazarının yapması gerektiği gibi araştırma yapıp konuyu iyi analiz etme içgörünüzün olmadığı da ikinci yazınızdan anlaşılıyor. Üstünde kalem oynatmaya çalıştığınız konuya yabancılığınız bir tarafa, yıllardır köşe yazan bir isim olarak "Zamancı", "Cemaatçi" "ikinci sınıf analist" gibi yaftaları ardı ardına sıralamanız düşünce yapınızın dar çerçevesini de ortaya koyuyor. Bilgi sahibi olmadan edindiğiniz fikirlerle oluşturduğunuz ve kişisel saldırılarla dolu yazınız kanımca köşe yazarlığı açısından da vahim bir tablo oluşturuyor.
 
Kişiselleştirmeyi bir yana bırakıp medya analizi konusunda bilgilenmek isterseniz birikimlerim ve Marketing Türkiye ile burada olacağım. Bilmenizi isterim ki bundan böyle kişisel saldırınıza ne kendim ne de temsil ettiğim kurumlar adına yanıt vermeyeceğim.
 
Günseli Özen Ocakoğlu / Zaman gazetesi Köşe Yazarı - Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni