Gündem
30 Kas 2017 11:41 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:49

Oray Eğin o iddiayı yanıtladı: Ertuğrul Özkök beni nasıl finanse etti?

Habertürk yazarı Oray Eğin, Ertuğrul Özkök'ün kendisini finanse ettiği iddialarına açıklık getirdi

Habertürk yazarı Oray Eğin, geçtiğimiz senelerde sosyal medyada çokça dile getirilen bir iddiaya bugünkü köşesinden açıkladı.

Oray Eğin, "FETÖ’cüler tarafından dillendirilen bir yalana göre Ertuğrul Özkök beni finanse ediyordu" dedikten sonra bunun nereden kaynaklandığını bulduğunu belirtti.

İşte Oray Eğin'in bugünkü yazısından bir bölüm:

ERTUĞRUL ÖZKÖK YILLARCA BENİ NASIL FİNANSE ETTİ


BANKALAR müşterilerinin bilgilerini sızdırmaz ama bu bilgiler asla sızmaz diye bir kural da yok. Amerikan büyükelçiliklerinin yazışmaları bile sızdıysa elektronik ortamdaki herhangi bir verinin sızmama ihtimali yok.

Kendi başımdan geçen bir olayı örnek vermek istiyorum.

2011’de FETÖ yüzünden işsiz bırakıldığımda New York’ta yaşıyordum. İşsiz kalınca da orada devam ettim, akademiye döndüm.

Bu süreçte FETÖ’cülerin ağızlarına en çok dolandırdıkları laflardan biri ABD’de nasıl yaşadığım, hangi parayla geçindiğimdi. Hâlâ kripto FETÖ’cüler tarafından dillendirilen bir yalana göre Ertuğrul Özkök beni finanse ediyordu.

Özkök’le yakınlığımızı bilmeyen yok; herhalde kendi kafalarına göre bir çıkarım yapıyorlar diye düşündüm ve gülüp geçtim. Ancak bu yalan yıllarca sürdü, hatta kimi kriptolar ayrıntıya sahip olduklarına dair imalarda bulundular. Yok düzenli olarak para yatıyormuş, yok her ay Türkiye’den para yolluyormuş Özkök bana...

Ne olduğunu anlamam vakit aldı ve bir gün banyoda dank etti!

HESAP HAREKETLERİ

Birileri banka hesaplarımı takip ediyor olmalıydı. Zira hakikaten de Özkök’ten bana her ay düzenli bir para yatıyordu. Ama başka bir Özkök’ten...

Geçenlerde annemin amcası Lütfi Özkök’ü kaybettiğimizi yazmıştım. Annemin, anne tarafımın soyadı Özkök; tamamen tesadüf. Ne İzmir’le ne de Ertuğrul Özkök’le bağlantıları var. Detaylara girmeyeceğim, ama üzerimde olan kimi mülklerden gelen kira gelirleri vs. düzenli olarak ailemin hesabından benim hesabıma ödeniyor. Sırf soyadı benzerliğinden (zaten ilk isimlerin alakası yok, ortak baş harf bile yok) böyle bir komplo teorisi uydurmuşlardı benim hesapları inceleyen FETÖ’cüler.

Neyse ki açıklayamayacak tek bir kuruşum yok. Benim gazeteci olarak da özgürlüğümün teminatı bu.

Columbia’da yüksek lisansa başlarken Vuslat Doğan Sabancı bütün eğitim masraflarımı karşılamayı önermişti. On binlerce dolarlık destek, sadece dostluğumuza dayanan iyi niyetli bir teklifti. Anında reddettim, hatta espriyle “Para değil, onun yerine iş ver” dedim. FETÖ korkusundan iş vermedi, ama iyi ki maddi desteğini de kabul etmemişim. En basitinden Hürriyet’i eleştirme özgürlüğümün çok daha değerli olduğunu biliyorum.

Altında hiçbir çıkar, hiçbir beklenti, hiçbir hesap olmamasına rağmen kim bilir nerelere çekilebilirdi?