Gündem
04 Oca 2013 22:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

ORAL ÇALIŞLAR'DAN MÜTHİŞ İDDİA;İMRALI GÖRÜŞMELERİ ÖZKÖK'Ü PANİKLETTİ!

Habertürk'te Serap Belet Douillet'e konuşan Radikal yazarı Oral Çalışlar Ertuğrul Özkök'e sert çıktı.

Habertürk ekranlarında konuşan Radikal yazarı Oral Çalışlar, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün Kürt sorununda çözüm süreci ihtimali karşısında paniklediğini söyledi.

Çalışlar, Hürriyet'teki köşesinde "bu ülkede Türk’üm diyebilmek Kürt’üm diyebilmekten daha zor hale gelmişse Kürt sorunu sadece İmralı’daki görüşmelerle çözülebilir mi’ diye soran Özkök’ün ’ya sorun çözülürse paniği’ içinde olduğunu iddia etti.

ÖZKÖK'ÜN FİKRİYATINDA ÇÖZÜM İÇİN ENDİŞE VAR

Ertuğrul Özkök’ün fikriyatı şu aslında, bu iş çözülürse diye endişe duyan bir ruh hali var burda. Şimdi Kürt meselesi ve çatışma aynı zamanda Türkiye’de Ak parti açısından en önemli handikap.  Ak partiyi düşman belleyen çevrelerde bu işin çözülmesi halinde Ak Parti daha fazla egemen olacak korkusu var. Gözünü Ak Parti düşmanlığı bürümüş olanlar ya çözülürse, ya bunu da çözerse korkusuna kapılıyorlar.

ÇÖZÜM KARŞITI OLMANIN SOSYAL KARŞILIĞI MHP'DİR

-Bu görüşün toplumda karşılığı yok mu?

-Bunun karşılığı MHP, ama Ertuğrul Özkök MHP’li olduğu için böyle yazmıyor bence. Ertuğrul Özkök çözüme doğru gidiyor mu acaba, çözüme giderek ne olacak Türkiye’nin geleceği, bence burda çok ciddi bir kaygı var. Bence bu da temel handikaplarından biri bu sürecin. CHP’nin içine de bu kol giriyor. Bu iş çözülürse Ak parti bundan nemalanacak, Ak partiyi hiç yerinden oynatamayacağız korkusu.Kürt sorunu ve çatışmanın bitecek olması Türkiye’de ebediyen Ak Parti’ye mahkum mu olacağız diye üzülenler açısından bir problem.

ÖZKÖK IRKÇI ARGÜMANLARI ŞEKERE BULUYOR

-Başka bir senaryoyu anlatıyor, Güneydoğu’daki kürt sorunu kürtlerin arzu ettiği şekilde çözüldüğü gün bilelim ki Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki asıl ağır kürt sorunu başlayacaktır diyor..

- Bu iş çözülecek paniği. Ertuğrul Özkök’ün sözleri ırkçı, milliyetçi argümanların yeni baştan şekere bulanarak sunulması.

- Burada denge önemli mutlaka, Ruşen Çakır’dan da bir alıntı yapıyor: ’Kürtlerin haysiyetini, Türklerin kaygılarını dikkate alacak bir denge’ buna Türklerin haysiyeti de eklensin diyor..

- En haysiyetli şey bir halkın ezilmesine karşı çıkmaktır..