Gündem
28 Ara 2023 09:29 Son Güncelleme: 28 Ara 2023 09:29

Optimar’dan dikkat çeken ‘gündem’ anketi! ‘AK Parti diyenler çoğunlukta…’

Optimar’ın 2 bin kişi üzerinde yaptığı anketi köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, “Halkın en önemli gündemi ekonomi, ‘AK Parti çözer’ diyenler çoğunlukta” diye yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar’ın 16-22 Aralık tarihleri arasında 2 bin kişi üzerinde yaptığı anketi köşesine taşıdı.

Selvi'nin aktardığına göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği yeni anayasa konusunda kamuoyundan destek var. Ankete katılanların yüzde 53.2’si yeni anayasaya destek verirken, ‘Hayır’ diyenlerin oranı yüzde 32.3’te kalıyor. Kararsızların oranı ise yüzde 14.5 çıkıyor.

"Uzun bir süredir Türkiye’nin en önemli gündemi olarak ekonomi çıkıyor" diyen Selvi, anket sonuçlarını şöyle aktardı:

"Optimar anketine katılanların yüzde 57.4’ü en önemli gündem maddesi olarak ‘ekonomi’ derken, onu yüzde 6.5’le ‘eğitim’, yüzde 5.6’yla ‘terör’ ve yüzde 5.2 ile ‘işsizlik’ takip ediyor.

Ekonomi en önemli sorun ama kimse bu sorunu muhalefet çözer demiyor. Ankete katılanların yüzde 26.8’i 'AK Parti çözer' derken, CHP diyenlerin oranı yüzde 16.7. Diğer partilerin oranı ise yüzde 5’in altında sıralanıyor. Bu sorunun cevabı muhalefet olmadığı sürece seçimleri kazanmaları mümkün gözükmüyor."

ETİKETLER
#optimar #anket #seçim