Politika
27 Oca 2023 10:21 Son Güncelleme: 27 Oca 2023 10:24

Optimar Araştırma’dan Altılı Masa’ya uyarı! ‘Zaman, aleyhine işliyor…’

Altılı Masa'nın adayını açıklaması konusunda geç kalıp kalmadığına yönelik tartışmalar hakkında konuşan Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, "Zaman, Altılı Masa’nın aleyhine işliyor. Millet İttifakı bileşenleri, ki buna HDP’yi de koyabiliriz, kamuoyu artık net bir isim bekliyor" dedi.

Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, Altılı Masa'nın adayını açıklaması konusunda geç kalıp kalmadığına yönelik tartışmalar hakkında, "Zaman, Altılı Masa’nın aleyhine işliyor. Millet İttifakı bileşenleri, ki buna HDP’yi de koyabiliriz, kamuoyu artık net bir isim bekliyor" dedi.

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş'a konuşan Daşdemir, şunları kaydetti:

"Daha belirlenecek adayın duruşuna göre bir de yol haritası belirlenecek. Cumhur İttifakı adayının Erdoğan olduğu hemen seçimlerden sonra belliydi. Nitekim MHP lideri Bahçeli de, ‘kararımız nettir’ diyerek iradesini ortaya koydu. ‘İsmi erken açıklarsak adayımız yıpranır’ gibi bir argüman öne çıkıyor zaman zaman masada ama eğer böyle bir tereddüt varsa hatırlatmak gerekir ki o zaman o aday doğru bir aday değildir.

Kaldı ki Altılı Masa seçimi ilk turda kazanmak istiyorsa, HDP tabanının da benimseyeceği bir aday açıklamak zorunda. Bu sebeple Mansur Yavaş değil Kemal Kılıçdaroğlu ismi öne çıkıyor. Tabii bakanlık ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı konusunda masanın HDP ile pazarlık yapmak gibi bir konusu da var. Yani masanın açmazı çok. Bu sebeplerle de adayın açıklanması süreci mart başına sarkabilir."