Medya
26 Eyl 2010 08:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:39

"OPRAH İCLAL'İ DEĞİL İCLAL AYDIN'I İSTİYORUM!"

Şimdi yıllar sonra İclal bizim Oprah Winfrey olarak lanse ediliyor. Hiç gerek yok.!

Sevgili yazar arkadaşımız İclal Aydın, “Hayat Ağacı“ isimli çok güzel bir programa başladı. Hayırlı olsun. İclal hem çok güzel hem de acayip neşeli kadındır. Ekrana yakışır. Yıllar önce beni çocuklarım Cemile ve Remzi ile programına davet etmişti. Benim çocuklar o zaman küçüktü.

Ben bunlara çekimden önce “Numaradan sizi döveceğim avazınız çıktığınız kadar bağırın“ diye tembihledim. Fikir çok hoşlarına gitti. Ne de olsa çocuklar. Akılları fikirleri yaramazlıkta. Sonra program sırasında aniden ben bunları önce azarlayıp sonra pataklıyormuş gibi yaptım ve üstlerine atladım. Cemile’nin sesinin de maşallahı vardır. Bir çığlığıyla mahalleyi ayağa kaldırır. İki ayaklı yürüyen tiz sesli bir alarma benzer. Cemile öyle bir çığlık attı ki İclal tam anlamıyla dondu kaldı ve ne yapacağını bilemedi. Yani tam panik oldu.

O anda suratındaki şaşkın ifadeyi unutamam. Son derece doğal ve tatlıydı. Şimdi yıllar sonra İclal bizim Oprah Winfrey olarak lanse ediliyor. Hiç gerek yok. Onların Oprah’sı varsa bizim İclal’imiz var. Ben Oprah İclal’i değil İclal Aydın’ı istiyorum.

Buzlu ekran

TRT Müzik kanalında bazı klipleri kadın sanatçıların orasını burasını buzlayarak gösteriyorlarmış. Yani dekolteleri kendi akıllarınca sansürlüyorlar. Ne uğraşıyorsun kardeşim? Eti gözüküyorsa gösterme o zaman. VH1, KRAL TV, POWERTURK, DREAM TV dururken TRT Müzik kanalında klip izleyen zaten et met görmeyi hak etmiyor. Tarkan ‘Öp’ şarkısına çektiği son klipte don ve atlet giyiyor. Üstelik yataktan öyle kalkıyor. Hem yatak hem don hem atlet. Artık TRT Müzik’de Tarkan’ın tüm klibini buzlandırsalar yeridir. Televizyonda oynayan filmlerde sigarayı buzladıklarında komik bir görüntü ortaya çıkıyor. Sigara içenin elinden, ağzından garip bir huni çıkıyor gibi duruyor. İzleyicinin gözü ister istemez buzlandırdıkları o bölgeye takılıyor. Bu yaptıkları artık komik değil. Göğüs dekoltesinden rahatsız olan bir toplum, kendi dürtüleriyle barışık olmayan bir toplum demektir. Bunlar bizi ne sanıyorlar? “Millet gider Mersin’e TRT gider geriye” felsefesi devam ediyor. Çok yazık!

Cem Ceminay / Vatan