Operasyonla gözaltına alınmışlardı! Candan kardeşlerle ilgili başsavcılıktan açıklama

Bugün İstanbul'da gözaltına alınan fenomen kardeşler Nihal ve Bahar Candan kardeşlerle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Operasyonla gözaltına alınmışlardı! Candan kardeşlerle ilgili başsavcılıktan açıklama - Sayfa 1

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin dolandırıcılık ve mal varlığı aklama suçlarından gözaltına alındığını açıkladı.

18
Operasyonla gözaltına alınmışlardı! Candan kardeşlerle ilgili başsavcılıktan açıklama - Sayfa 2

10 MİLYON LİRALIK VURGUN
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç sattıklarını beyan eden şüphelilerin, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıklarını tespit etti. 13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları belirlendi.

28
Operasyonla gözaltına alınmışlardı! Candan kardeşlerle ilgili başsavcılıktan açıklama - Sayfa 3

CANDAN KARDEŞLER, ÇETENİN PARALARINI AKLADI
Teknik ve fiziki takip sonucunda 6 şüpheli, 3 Mayıs'ta yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden çete lideri eski polis memuru Onur Apaydın'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. 

38
Operasyonla gözaltına alınmışlardı! Candan kardeşlerle ilgili başsavcılıktan açıklama - Sayfa 4

Çalışmalarına devam eden polis ekipleri, katıldıkları bir moda programıyla isimlerini geniş kitlelere duyuran Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin, söz konusu çetenin paralarını akladıkları tespit edildi.

48