Gündem
24 Şub 2010 15:24 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:05

ONUR ÖYMEN'DEN ŞOK ÇIKIŞ!.. HANGİ GAZETE İÇİN BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen , AP üyelerine çağrıda bulunarak yerli bir gazeteyi okurken dikkatli olmaları gerektiğini ima etti.

 

Türkiye'deki basın hürriyetinin tartışıldığı oturumda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AP üyelerini sadece bazı basın yayın kuruluşlarından bilgi edinmekle suçlayıp, bu grubunun "eğilim ve duruşunu" öğrenmelerini istedi.


CHP'li Osman Coşkunoğlu ise AP'nin Türkiye Raportörü Ruijten'in Zaman'a demeç vermesini eleştirdi.


Bunun üzerine söz alan KPK Eşbaşkanı Helene Flautre, CHP'li vekillere 'basın özgürlüğü' dersi verdi: "Zaman, önümüze gelen basının yıldızlarından biridir."


Zaman'a konuşan Öymen ve Coşkunoğlu, herhangi bir basın kuruluşunun ismini zikretmediklerini söyledi. Öymen, "Ama herkes Zaman Grubu'nu kastettiğinizi anlamış." sorusuna karşılık "Ben kimsenin adını vermedim. İnsanların anlayışlarına mani olamam. Herkesin görüşünü alın diyorum." şeklinde konuştu.


63. KPK toplantısında konuşan Öymen, AP üyelerine çağrıda bulunarak Today's Zaman gazetesi okurken dikkatli olmaları gerektiğini ima etti. "Bilginizi sadece okuduğunuz bazı gazetelerle sınırlı tutmayın. Bazı İngilizce gazeteler okuyorsunuz ama lütfen bu tür basın grubunun eğilim ve duruşunu öğrenmeye çalışın." dedi.