Gündem
04 Ağu 2023 00:56 Son Güncelleme: 04 Ağu 2023 09:06

Onur Öymen’den Kılıçdaroğlu'na istifa çıkışı! Deniz Baykal örneğini verdi

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarının ardından istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Seçim gecesi söyledim, usulen Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerekirdi. Bakın Baykal nasıl istifa etti en son olaylardan sonra. Demokratik ülkelerde böyle olur." ifadelerini kullandı.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, HaberGlobal'de seçimi kaybeden CHP'de koltuk değişimi tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Öymen, İngiltere'deki seçimleri örnek vererek "Seçimlerden sonra kazanan parti hükümete geçer, diğerleri istifa eder. İngiltere'de seçimde hükümet partisi kazandı muhalefet partilerinin üçü birden istifa etti. Bu ayıp değil ve adeta usul. O bakımdan Bir partinin genel başkanının istifa edilmesinin istenmesi Türkiye'de ilk defa ortaya çıkmış bir durum değil." dedi.

"5 YILDA 4 KEZ PARTİ BAŞKANI DEĞİŞTİ"

Öymen, sözlerine "Ben Almanya’da büyükelçiyken, 5 yıl kaldım orada, 5 yılda Sosyal Demokrat Parti’nin lideri 4 kez değişti ve bu hiç kimse tarafından ayıplanmadı. Neden o gitti bu geldi demediler. Bir kan değişimi gibi bayrak değişimi gibi görüyorlar." ifadeleri ile devam etti.

"CHP'DE BUNUN ÖRNEKLERİ VAR"

CHP içerisindeki durumu değerlendiren Öymen, "Partinin kan değişimine, başarılı olabilecek bir arkadaşa ihtiyacı var. Bakınız Bülent Ecevit Kıbrıs'taki başarılarına rağmen ara seçimde kaybedince hemen istifa etti. Deniz Baykal da barajın altında kalınca istifa etti. CHP'de de bunun örnekleri var" dedi.

"USULEN İSTİFA ETMESİ GEREKİRDİ"

Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini belirten Öymen "Seçim döneminde başarılı bir dönem geçirdi aldığı oy oranı da iyiydi ama sonuçta seçimi kaybetti. Ben de 7 buçuk sene Genel Başkan Yardımcılığı yaptım ve benim yerime gelenlere başarı diledim. Kılıçdaroğlu'na da ilk kurultayda bizzat oy verdim. Bu parti maalesef kaç seçimdir çoğunluğu sağlayamadı demek ki başka bir şey gerekiyor. Seçim gecesi söyledim, usulen Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerekirdi. Bakın Baykal nasıl istifa etti en son olaylardan sonra. Demokratik ülkelerde böyle olur. Bunun utandırıcı bir şey olarak görmemek lazım." ifadelerini kullandı.