Ekonomi
19 Kas 2021 09:21 Son Güncelleme: 19 Kas 2021 09:24

Online sitelerdeki fahiş fiyatlar düzenlenecek! Bakan Muş açıkladı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlere yönelik tüketici şikayetlerinin benzerinin online sitelere yönelik geldiğini söyledi. Muş, “Çok fazla ürün sattıkları, komisyon oranları gibi pek çok eleştiri yapılıyor. Bunları değerlendirip bir düzenleme yapmak istiyoruz” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, e-ticaret sitelerine ilişkin çalışma yaptıklarını belirterek, "Zincir marketler ilgili pek çok eleştiri bu online sitelerle alakalı da yapılıyor. Çok fazla ürün sattıkları, komisyon oranları gibi pek çok alanda eleştiri yapılıyor. Bakanlığa ulaşan pek çok şikayet söz konusu. Bunların hepsini değerlendirip bir düzenleme, çalışma yapmak istiyoruz." dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadelede alınan önlemlere işaret eden Muş, bu alanda yüzde 18 KDV uygulandığını ve son dönemde sahte fatura kesilmeye başlandığını gözlemlediklerini söyledi.

Online satış alanını takip ediyoruz

"Online satış alanını takip ediyoruz. Burası çok önemli, çok önemsediğimiz ve yakından izlediğimiz bir alan. Bu alanla alakalı bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü ticaretin kuralı olması gerektiğine inanıyoruz. Zincir marketler ilgili pek çok eleştiri bu online sitelerle alakalı da yapılıyor. Çok fazla ürün sattıkları, komisyon oranları gibi pek çok alanda eleştiri yapılıyor. Bakanlığa ulaşan pek çok şikayet söz konusu. Bunların hepsini değerlendirip bir düzenleme, çalışma yapmak istiyoruz. Eğer meclisten yetkiye ihtiyaç duyarsak meclisten talepte bulunacağız. Mecliste bize bu yetkiyi verirse düzenleme konusunda daha net adımlar atabiliriz."

Muş, e-ticaretin kurallı olmasının önemli olduğunu, rekabetin olması ve yeni oyuncuların girmesine imkan tanıyacak bir ekosistemin oluşması için çaba sarf ettiklerini söyledi.