Gündem
29 Haz 2017 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:57

Online alışverişte yeni nesil tokatçılık: Harca ve kazan! (Medyaradar/Özel)

İnternet alışverişleri patladı, modern dolandırıcılar iştaha geldi. Harca ve Kazan isimli site ile zirveye ulaşan yasal vurgun, insanları canından bezdirdi. Kredi kartlarından habersiz para çekilen binlerce vatandaşa yine bir bardak soğuk suyun yolu gösterildi.

İnternetten yapılan alışverişlerin patlamasıyla birlikte kolay yoldan para kazanmak isteyenlerin de iştahı kabardı. Kredi kartıyla alışveriş yapmak isteyen birçok kişi, yasal bir şekilde insanları ağına düşen modern dolandırıcıların esiri oldu.

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ
Son dönemin en popüler internet vurgunu ise ‘Harca ve Kazan’ isimli internet sitesi aracılığı ile yapıldı. Hakkında onlarca şikayet bulunan site, Onur Air, Biletix, TeknoSA, Kamil Koç ve daha birçok büyük firma ile anlaşma yaparak, vatandaşı canından bezdirdi.

VURGUN NASIL YAPILIYOR?
Tüketiciyi indirim vaadiyle yanıltıp, kredi kartı bilgilerini alan Harca ve Kazan uygulaması; vurgun sürecine tam olarak bu anda başlıyor. Kullanıcının bilgisi ve haberi olmadan aidat adı altında her ay kredi kartlarından 25 TL’yi gasp eden modern çete, yapılan tüm itirazları da büyük bir pişkinlikle kılıfına uyduruyor. Kredi kartı ekstrelerini kontrol etmeyen kullanıcılar habersiz bir şekilde bazen yıllarca havadan ödeme yapıyor. 

HABERLERİ BİLE YOK
Birçok vatandaş, site ile irtibata geçmelerine rağmen kaptırdıkları paraları geri alamadıklarını ifade ediyor. Bazı kullanıcılar hiç haberi olmadan böyle bir uygulamanın içine çekildiğini iddia ederken, bazıları ise karşılarında doğru düzgün bir muhatap bile bulamadıklarını dile getiriyor. Siteden parasını kurtaramayan kullanıcıların başvurduğu bankalar ise durumun yasal olduğunu söyleyerek vatandaşı geri çeviriyor.

‘SÜLÜN OSMAN ÇIRAK KALIR’
Bazı sosyal medya kullanıcıları çaresizliklerini, bir dönemin ünlü dolandırıcısı Sülün Osman’a gönderme yaparak dile getirdi. Galata Köprüsü’nü satıp adını Türk dolandırıcılık tarihine altın harflerle yazan Sülün Osman’ın bile bunlar yanında çömez kalacağını söyleyen kullanıcılar, elleri kolları bağlı oturmaktan başka bir şey yapamadıklarını ifade etti.

İŞTE O ŞİKAYETLERİN BAZILARI:



MEDYARADAR/ÖZEL