Onlarca hostes kent meydanında soyundu!

75 yıllık faaliyetini geçtiğimiz yıl sonlandıran İtalyan havayolu şirketi Alitalia'nın çalışanları Roma meydanında protesto gösterisi düzenledi. Hem şirketin kapanmasını hem de yeni kurulan şirketin 10 bin çalışanın 3 binini düşük ücretle işe alınmasını protesto eden uçuş görevlileri, kıyafetlerini çıkararak duruma tepki gösterdi.

Onlarca hostes kent meydanında soyundu! - Sayfa 1

75 yıllık faaliyetini geçtiğimiz hafta düzenlediği son uçuşla noktalayan İtalya’nın önemli havayolu şirketi Alitalia’nın çalışanları Roma’da protesto düzenledi.

114
Onlarca hostes kent meydanında soyundu! - Sayfa 2

Capitol Tepesi’nde düzenlenen gösteride yaklaşık 50 Alitalia çalışanı üniformalarını çıkararak, geceliğe benzer bir kıyafetle poz vererek Alitalia’nın kararına dikkat çekti.

214
Onlarca hostes kent meydanında soyundu! - Sayfa 3

Düzenlenen koreografide, üniformalarını çıkararak sessiz bir şekilde duran uçuş görevlileri, yeni kurulan ITA havayollarının Alitalia çalışanlarını daha düşük ücretle işe almasını da protesto etti.

314
Onlarca hostes kent meydanında soyundu! - Sayfa 4

Yaklaşık 50 eski uçuş görevlisi, Roma'nın Capitol Tepesi'nin tepesindeki bir meydanda uçuş kıyafetleriyle toplanırken, paltolarını, üniformalarını ve topuklu ayakkabılarını çıkararak, "Biz Alitalia'yız" diye bağırarak protestolarını gerçekleştirdi.

414