Magazin
09 Mayıs 2010 12:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

ONE TREE HILL'İN YILDIZI TÜRKİYE'DE HAPSE ATILMAKTAN SON ANDA NASIL KURTULDU?

Sophia Bush'un fotoğraf çekme sevgisi yüzünden başı Türkiye'de derde girdi.

İNGİLİZ The Daily Star Gazetesi’nin haberine göre, Lost’tan sonra en çok popüler olan One Tree Hill dizisinin güzel yıldızı Sophia Bush, Türkiye’de bir askeri tesisin fotoğraflarını çektiği gerekçesiyle hapse atılmaktan sonra anda kurtuldu. Türkiye’de CNBC-e kanalında yayınlanan dizide Brooke Davis karakterini oynayan ABD’li aktris film çekimlerine katılmak üzere Türkiye’ye yaptığı bir seyahat sırasında bir askeri birliğin fotoğrafını çekerken başının derde girdiğini iddia etti.

‘MAKİNEYİ VERMEM’

Gittiği yerlerde bolca fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini belirten ünlü oyuncu, çekimler için üç günlüğüne geldiği Türkiye’de manzara fotoğrafı çekerken, bir anda bir Türk subayının kendisine yaklaşarak elindeki fotoğrafmakinesini istediğini söyledi. Bush, Türk subayın ısrar etmesi üzerine, “Fotoğrafları silmemi istiyorsanız silerim, ancak makineyi vermem” dediğini söyledi.
One Tree Hill’in yeni çekimleri için Almanya ve Türkiye arasında mekik dokuyan oyuncu, olayın büyüyüp hapisle tehdit edilmesi üzerinemakineyi vermek zorunda kaldığını öne sürdü.

ASKERİ BÖLGE

Türkiye’de çekimlerin yapıldığı yer belirtilmezken, güzel oyuncunun burada askeriyeye ait dağlık bir bölgenin görüntülerini çektiği belirtildi. Ünlülerin fotoğrafçısı Charles William Bush ve yine fotoğrafçı Maureen Bush’un kızı olan 28 yaşındaki Sophia Anna Bush, hem gazetecilik eğitimi aldığı için hem de ailesinin ilgisinden dolayı fotoğraf çekmeyi çok seviyor.

İŞTE O MADDE

RESMİ Gazete’de 22.12.1981 tarihinde yayınlanmış askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri kanununun son paragrafında yer alan madde şöyle: “Görevlendirilmiş olanlar dışında bölgenin fotoğraf ve filminin çekilmesi, harita, resimve krokisinin yapılması, not alınması veya harita uygulanması gibi faaliyetlerde bulunmak ve bölgenin savunma ve güvenlik tedbirlerini aksatacak, bozacak ve açıklayacak cihazlar kullanmak yasaktır.”