Televizyon
31 Mayıs 2012 18:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

''ONE MİNUTE BEYLER, KÜRTAJ KONUSUNDA SÖZ KADINLARDA'' (MEDYARADAR- ÖZEL)

Bengütürk Tv'de yayınlanan 'Günün Raporu' programı 'Kürtaj' ve 'Sezaryen'in nabzını tuttu:

Kürtaj ve sezaryen için hep erkekler konuştu. Bengü Türk ONE MİNUTE BEYLER dedi kadınlara söz verdi.

İşte görüşleri sorulan ünlüler ve söyledikleri:

Ayşenur Arslan - Gazeteci: Kürtaj ve Sezaryen için "Ben dedim oldu" mantığı yanlıştır. Bu konu hakkında çok üzgünüm, çok..

Canan Barlas - Gazeteci: Başbakan olayı tam anlatamadı. Olanlar yine gelir düzeyi düşük kadınlarımıza olacak..

Ahu Özyurt - CNN Editörü: Bu tartışmalardan haber merkezlerinde çalışan kadınlar olarak biz rahatsızlık duyuyoruz! Kullanılan kelimeler her ortamda açık açık söylenecek sözler değildir, herkes bu konudaki üslubunu düzeltmeli.

Özlem Gürses - Gazeteci: Kadın olmak utanılacak bir durum değildir. Kadın olmaktan çekinmiyorum.. ’Uludere’ ile ’Kürtaj’ kelimelerini aynı cümlede kullanmak içler acısı..  Daha önemli konularımız varken, bunları konuşmak bizleri üzüyor..

Ruhsar Demirel - MHP Genel Bşk. Yrd.: Kadın üzerinden siyaset yapıp prim elde etmeye çalışmak, kadınların haklarını gasp etmekle eş değerdir!

Ayşen Gruda - Sanatçı: Derbi Raporu’nda konuşamadım. Çünkü, futboldan anlamıyorum. Şimdi söz biz kadınlarda.. Beynimi ’Kürtaj’ ettirmeye karar verdim. Bu nedir ? Gündemi sarmış bir ’Kürtaj’dır gidiyor.. Bu tartışmaları bir kenara bırakalım, çocuklarımıza cinsel eğitim verelim. Bunlar ayıp değil, gençlerin bunu bilmesi lazım. Bu konular gündemden düşmez ise, BengüTürk’ten emekli olacağım..

Aylin Nazlıaka - CHP Ankara Milletvekili: Hiçbir kadın durup dururken ’Kürtaj’ olmayı istemez. Bunun  birçok nedeni olabilir.. Her kadının kürtaj olmak için nedeni ve hakkı vardır. Başbakan’a ’Vajina bekçisi’ sözlerim tepki topladı.. Açıklamam incitti.. Ama bilinmesi gerekir ki; biz de çok incindik! Asıl yasakçı zihniyeti sorgulayın, benim sözlerimi değil!

Sultan Arınır - CnnTürk Spikeri: "Kürtaj Uludere’dir" sözlerinin ardından gündeme üç günde oturması çok manidar.

Tülay Selamoğlu - AKP Ankara Milletvekili: ’Kürtaj’ bir cinayettir, doktor raporu dışında yapılması yanlıştır. Belli şartlarda zorunluluklar sonucu yapılabilir..

Cansel Poyraz - CnnTürk Editörü: Dünya Sağlık Örgütü 2009 yılı raporuna göre kürtajın yasak olduğu ülkelerde sağlıksız koşullar nedeniyle 70 bin kadın öldü. Din adamları 3 aya kadar caiz olduğunu söylüyor. Tıbben cenin 10 haftalıktan sonra hissediyor, yani karar tamamen siyasi. "Kadın örgütleri Türkiye’yi temsil etmiyor" açıklaması çok talihsiz.. Bu konuda özellikle kadın örgütleri dinlenmeli..

Hülya Güven - CHP İzmir Milletvekili: Sağlık Bakanı’nın vicdanı nasıl rahatlıyacak bilemiyorum. Başbakan’ın sözlerine üzüldüm ve kınıyorum..

Sakine Öz - CHP Manisa Milletvekili: Bu konunun ortaya atılması tamamen gündem değiştirmektir.

Elif Loğoğlu - Kadın Hareketi Derneği Gnl. Bşk. : Bu konuları ayrıntılı değerlendirip, karar almak gerekir. Bu konuda kadınlar özgür bırakılmalı. Yaptırmak isteyen zaten yaptıracaktır. Engel olmak doğru mu ? Bu önemli bir konu ve son söz kadınların olmalı..

MEDYARADAR- ÖZEL

Programın videosunu izlemek için tıklayın :