Gündem
10 Haz 2011 18:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

ÖNDER'DEN BAŞBAKAN'A ÖCALAN TEPKİSİ! AKILSIZLIKTIR, İNSANLIK ADINA UTANDIM

Sırrı Süreyya Önder, Başbakan'ın Öcalan için "O dönemde ben olsaydım asardım" sözlerini eleştirdi...

Bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Başbakan'ın Öcalan için "O dönemde ben olsaydım asardım" sözlerini eleştirdi; "Akılsızlıktır, fikirsizliktir. İnsanlık adına utandım"

BDP'nin desteklediği İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Başbakan'ın Abdullah Öcalan için  "O dönemde ben olsaydım asardım. Asamamış olsaydım koalisyondan ayrılırdım" sözlerini ağır bir dille eleştirdi. Önder, Başbakan'ın bu yorumu için "Akılsızlıktır, fikirsizliktir. Allah feraset versin. İnsanlık adına utandım" dedi.

Önder, son seçim çalışmasını kendisini destekleyen yaklaşık 200 kişilik grupla Beyoğlu'ndaki Tünel meydanından Taksim meydanına yürüyerek gerçekleştirdi. Aralarında Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın da bulunduğu grupla yürüyüşe geçen Önder, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Önder, kendisine ait seçim bürosundan 34 adet molotof kokteylinin çıktığı iddialarına da yanıt verdi. Söz konusu iddiaları Başbakan'ın Adıyaman'da değerlendirdiğini hatırlatan Önder, "Çok zoruma gitti. Hele Başbakan'ın Adıyaman'da bunu söylemesi daha çok zoruma gitti. Bana polis tarafından bu konuyla ilgili yöneltilimiş herhangi bir soru yok. Bununla ilgili yaptığım ilk açıklamada da, şiddet içeren bu tür maddeleri onaylamadığımı söylemiştim. Bu, egemenlerin ne kadar tedirgin olduklarının bir göstergesidir" dedi.

Hatip dicle'ye destek

KCK davasından tutuklu bulunan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Hatip Dicle'nin adaylığının iptali ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Önder, "Bu politik bir karardır. Seçilip dışarda bırakacağımız bir tane aday yoktur. Seçilen herkes o meclise girecek. Bu kararı onların hukuki operasyonlarına bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

İdam kararı: "Akılsızlık"

Başbakan'ın Öcalan için idam kararına ilişkin yorumlarını, sert bir dille eleştiren Önder, şunları söyledi:

"Avrupa Birliği diyorlardı, modernleşmenin mimarı olduklarını söylüyorlardı. Ne kadar fikirsiz olduklarını gösterdiler. Geldikleri nokta yine yok 'sen asardın, ben asardım' konusuna döndü. kılsızlıktır, fikirsizliktir. Allah feraset versin. İnsanlık adına utandım. Cellatlık parodisi yapıyorlar. Biz seçilirsek bu kadar ağzı bozuk, fikirsiz siyaset yapmayacağız." Önder, Taksim meydanında eylem yapan 'Gençler Meydana' grubu ve 'Antinükleer Direniş' kampını da ziyaret ederek eylemcilere destek verdi.