Gündem
26 Oca 2019 15:53 Son Güncelleme: 27 Oca 2019 08:45

Önce Rusya ardından Venezuella! Ciner'in jeti Maduro için mi havalandı?

Venezüela lideri Maduro'nun ABD ile ilişkilerini koparmasının ardından önce Rusya'ya ardından da Venezuella'ya inen gizemli uçağın kime ait olduğu ortaya çıktı.

Venezuela lideri Maduro, ülkesinde yaşanan olayların ardından ilişkilerin koptuğunu açıklayarak ABD diplomatlarının 72 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi.

Kararın arkasından Moskova’dan kalkan Gulfstream G550 tipi iş jetinin Venezuella'nın başkenti Caracas’a inmesi dikkat çekti.

Sosyal medyada bu uçağın Türk tescilli olduğu iddia edildi.

Uzun menzilli G550 tipi uçağın tescili de bugün yapıldı. Uçak 2010’dan bu yana Ciner Holding bünyesinde bulunuyor.

İSTANBUL’DAN MOSKOVA’YA

Flight Aware uygulamasında görülen Gulfstream G550 tipi uçağın önce 22 Ocak'ta İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkarak Moskova'nın Vnukovo havalimanına indiği 23 Ocak'ta da Moskova'dan kalkarak Venezuela'nın Uluslarası Simon Bolivar havalimanına gittiği belirlendi.

UZUN MENZİLLİ İŞ JETİ

Amerikan Gulfstream imalatı olan G550, uzun menzili ile dikkat çekiyor. Uçak, 12 bin 501 kilometre menzili ile Ankara’dan duraksız Los Angeles’a ulaşabiliyor. Koltuk kapasitesi 14 ila 18 arasına değişen G550, saatte 944 kilometre hıza çıkabiliyor.

Türkiye’de G550 kullanıcılarının arasında hükümet filosunda Cumhurbaşkanlığı (TC-DAP ve TC-KOP) ile Genelkurmay Başkanlığı ile iş adamlarından Turgay Ciner ve Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk’in (TC-KHG) G550 tipi uçağı bulunuyor.

Kaynak: Kokpit.aero