Gündem
25 Şub 2013 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

ÖNCE İNSAN SONRA GAZETECİ; KAZAYI GÖRÜNCE YARALININ YARDIMINA KOŞTU

Bir genç kıza otobüs çarptığını gören gazeteci, fotoğraf makinesini kenara bırakıp, yaralının yardımına koştu

Denizli’de Gazi Bulvarı’nda yürürken, önünde bir otobüsün 23 yaşındaki Meltem Yıldırım’a çarptığını gören gazeteci Halil Erdoğan, fotoğraf makinesini kenara bırakıp, yerde yatan yaralıya moral verdi. Erdoğan, çantasını genç kızın başının altına koyarken, bir eliyle de yüzünü okşayarak onu teselli etmeye çalıştı.

Delikliçınar Meydanı Gazi Bulvarı’nda bugün saat 12.30 sıralarında yolun karşısına geçmeye çalışan Meltem Yıldırım’a Adnan Keskin yönetimindeki 20 F 7419 plakalı, TUREX firmasına ait belediye denetimli halk otobüsü çarptı. Yıldırım, çarpmanın etkisiyle düştü. Bu sırada basın toplantısına gitmek için bulvarda yürüyen yerel Gündem Gazetesi muhabiri 25 yaşındaki Halil Erdoğan, kazayı görünce yaralı Meltem Yıldırım’ın yanına koştu.

Yere düşerken başını çarpan Yıldırım’ın yanına fotoğraf makinesini bırakan Erdoğan, genç kızı teselli etmeye çalıştı. Yanında taşıdığı çantasını Yıldırım’ın başının altına koyan Erdoğan, eliyle yüzünü okşayarak sakin olup, ambulansı beklemesini istedi. Erdoğan, bir süre sonra genç kızı, gelen sağlık ekiplerine teslim etti.

Kazayı görünce gazeteciliği tamamen unutup yardıma koşan Erdoğan, Meltem Yıldırım sedyeye alınırken de moral vermeye devam etti. Ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırım’ın sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Gazeteci Halil Erdoğan, "Mesleğimizden önce insanlık gelir. Ben de hemen genç kıza yardım ettim. Korkmamasını söyleyerek teselli etmeye çalıştım" dedi.