Kültür Sanat
20 Mar 2023 07:56 Son Güncelleme: 20 Mar 2023 11:04

Önay Yılmaz’dan yeni kitap: Matematik Cinayetleri

Gazeteci kökenli usta polisiye yazarı Önay Yılmaz’ın “Matematik Cinayetleri” adlı kitabı Kitapyurdu Yayınları’ndan çıktı.

Gazeteci kökenli usta polisiye yazarı Önay Yılmaz’ın “Matematik Cinayetleri” adlı kitabı Kitapyurdu Yayınları’ndan çıktı.

Yılmaz bu kitabında bu kez bir matematik profesörünün nasıl bir katile dönüştüğünü çarpıcı olarak anlatıyor. Kitapta ayrıca matematiğin tarihçesi hakkında bilgiler de yer alıyor. Onikinci kitabını yayımlayan yazarın ayrıca biri tefrika biri kollektif olarak yayımlanan iki eseri daha bulunuyor.

Kitabın arka kapağından:

“Ölümcül bir hastalığa yakalanan çok sevdiği karısı Selma, depresyona giren matematik profesörü Kemal’i yeniden mesleğine döndürebilmek için ona bir vasiyet bırakır. Vasiyette bir istek vardır. Bu istek matematik bilmecelerinden oluşmaktadır. Eğer profesör karısının bıraktığı bilmeceleri çözmeyi başarırsa sonunda onu güzel bir ödül ve büyük bir sürpriz beklemektedir.
Selma vasiyetini hazırladıktan sonra yaşamını yitirir ama ölümü hastalıktan olmaz. Evinde uğradığı saldırıcı sonucu cinayete kurban gider. Profesör Kemal, katilin kim olduğunu tesadüfen öğrenince intikam almak için harekete geçip peşine düşer. Profesör bir yandan karısının vasiyetini yerine getirmek için bilmeceleri çözmekle, diğer yandan da katilleri yakalayıp intikam almakla uğraşır.
Ancak matematikçiyi başka sürprizler beklemektedir. Çünkü hiç bir şey göründüğü gibi basit değildir.”