Kültür Sanat
28 Kas 2022 15:04 Son Güncelleme: 28 Kas 2022 15:05

Önay Yılmaz’dan bu kez polisiye öyküler: “Öğleden Sonra Cinayetleri”

Polisiye yazarı Önay Yılmaz, okuyucularının karşısına bu kez birbirinden ilginç polisiye öykülerle çıkıyor.

Herdem Kitap tarafından piyasaya çıkan “Öğleden Sonra Cinayetleri” adlı polisiye kitabında Yılmaz, öyküleriyle, romanlarındaki gibi ters köşe yapmaya devam ediyor.

Kitabın yayına, usta polisiye yazarlardan Dedektif Dergi Genel Yayın Yönetmeni Gencoy Sümer, Herdem Kitap’ın Genel Yayın Koordinatörü Şebnem Sezgin Canatalay, editasyon ve redaksiyon çalışmalarını yapan Emel Aslan tarafından hazırlandığını belirten Yılmaz,  şöyle konuştu:

“Öykü yazmak kolay iş değil. Yıllarca öykü yazmak istediğim halde bir türlü yazmaya cesaret edemedim. Öykü yazanlara, yazabilenlere de hep imrendim. Bir hikayeyi özetleyerek, çarpıcı biçimde anlatabilmek gerçekten herkesin harcı değil. Ancak uzun denemelerden sonra bir şeyler yazabilmeye çalıştım. Böylece bu öykü kitabı oluştu. 80 ila 100 bin kelimelik romanlardan sonra 3 - 5 bin kelimelik öyküler yazmakta epey zorlansam da sonunda başarabildiğimi düşünüyorum. Tabii bu konuda en doğru yargıyı hiç kuşkusuz okuyucular verecektir. Umarım onları hayal kırıklığına uğratmam.”

Yılmaz’ın bugüne kadar yayımlanmış biri tefrika, biri kolektif olmak üzere 13 eseri bulunuyor.

Kitaptan bir alıntı:

“…Öykünün başlığından da anlayacağınız üzere benim adım Hayalet! Ben artık maalesef bu dünyada yaşamıyorum. Ölüyüm. Ama kendi isteğimle, kazayla ya da herhangi bir hastalık sonucu falan ölmedim, resmen öldürüldüm; diğer deyişle bir cinayete kurban gittim. Ne yazık ki katilimi görme fırsatım olmadı, ancak kimin öldürdüğünü tahmin ediyorum.Benim adım polis dilinde ‘maktul’ oluyor. Yıllarca maktullerin öykülerini yazdıktan sonra onların durumuna düşmek oldukça ironik bir durum. Ama yapacak bir şey yok, çünkü hayat dediğimiz şey böyle sürprizlerle dolu…”